Piano Private Lessons Ιδιαίτερο μάθημα πιάνου

Piano Private Lessons Ιδιαίτερο μάθημα πιάνου
portokalis_nikolaos

Private Piano Lessons ιδιαίτερα Μαθήματα Πιάνο – Αρμόνιο Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Πορτοκάλη

Διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου

Νίκος Πορτοκάλης προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας. Παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου. Από μικρά παιδάκια και αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Από την αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα. Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκουμε η σωστή στάση του σώματος, των χεριών και των δακτύλων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της τεχνικής και την αποφυγή τραυματισμών. 

Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την  μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί μουσικοί σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν. Διδάσκουμε επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για σπουδή του πιάνου αν το θελήσει.

armonio lessons

Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, δίνουν εξετάσεις ενώπιον εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνουν πτυχίο δίπλωμα στο μουσικό όργανο ή μάθημα που σπούδασαν. Τα πτυχία και διπλώματα αυτά είναι συχνά απαραίτητα να ανοίξει η πόρτα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη μουσική.

Πιάνο Αρμόνιο Private Piano Lessons

Το πιάνο είναι πιθανότατα το πιο γνωστό από τα όργανα, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη το μεγάλο αριθμό μαθητών που γράφονται στο ωδείο για να μάθουν πιάνο ή έχουν δοκιμάσει να παίξουν έστω και μία φορά από κάποιο πιάνο που βρέθηκε μπροστά τους. Δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση. Η εξαιρετική εκφραστική του Ικανότητα, η δυναμική αντίθεση που επιτυγχάνεται διαφοροποιώντας την πίεση επί των πλήκτρων και ο διαφορετικός χρωματισμός, δίνουν μια κομψή ψευδαίσθηση ότι το πιάνο είναι μία ολόκληρη ορχήστρα.

Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, το πιάνο έγινε σύμβολο υπόληψης των ανώτερων τάξεων της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που σχεδόν αμέσως το υιοθέτησαν. Λίγο αργότερα ο Domenico Del Mela κατοχύρωσε με πατέντα το κατακόρυφο μοντέλο που ήταν πιο μικρότερο σε όγκο από το πιάνο με ουρά.

Όλα ήταν έτοιμα ώστε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα να προσδιοριστούν τα δομικά στοιχεία που έμειναν αμετάβλητα μέχρι τις μέρες μας. Μα αυτή την έννοια θα πρέπει να επισημάνουμε τη συμβολή του Γάλλου Sebastian Erard, του Αμερικανού Alpheus Babcock και του διάσημου κατασκευαστή Steinway,εμπνευστή των πρώτων πιάνων με ουρά και σταυρωτό πλέγμα χορδών. Το πιάνο μπορεί να εκφράσει και τους πιο λεπτούς τόνους και η παρουσία του είναι σταθερή τόσο στις αίθουσες κοντσέρτου σαν σολίστ, όσο και στα σχήματα δωματίου και τζάζ στα οποία είναι βασικό στοιχείο.