Μαθήματα Πιάνου Piano Lessons

Μαθήματα Πιάνου Piano Lessons
piano-lessons

Μαθήματα Πιάνου Piano Lessons στον Δήμο Θερμαϊκού. Νίκος Πορτοκάλης προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας.

Μαθήματα Πιάνο Αρμόνιο

Το πιάνο είναι πιθανότατα το πιο γνωστό από τα όργανα, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη το μεγάλο αριθμό μαθητών που γράφονται στο ωδείο για να μάθουν πιάνο ή έχουν δοκιμάσει να παίξουν έστω και μία φορά από κάποιο πιάνο που βρέθηκε μπροστά τους. Δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση. Η εξαιρετική εκφραστική του Ικανότητα, η δυναμική αντίθεση που επιτυγχάνεται διαφοροποιώντας την πίεση επί των πλήκτρων και ο διαφορετικός χρωματισμός, δίνουν μια κομψή ψευδαίσθηση ότι το πιάνο είναι μία ολόκληρη ορχήστρα. Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, το πιάνο έγινε σύμβολο υπόληψης των ανώτερων τάξεων της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που σχεδόν αμέσως το υιοθέτησαν. Λίγο αργότερα ο Domenico Del Mela κατοχύρωσε με πατέντα το κατακόρυφο μοντέλο που ήταν πιο μικρότερο σε όγκο από το πιάνο με ουρά.

piano lessons
piano lessons

Μαθήματα Κλασικού Πιάνου Piano Lessons

Το Ωδείο μας προσφέρει μια εξαιρετικά φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία του κλασικού και μοντέρνου πιάνου για μαθητές κάθε ηλικίας. Από μικρά παιδάκια και αρχάριους μέχρι προχωρημένους. Από την αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη σωστή τεχνική, ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα.Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκουμε η σωστή στάση του σώματος, των χεριών και των δακτύλων, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της τεχνικής και την αποφυγή τραυματισμών.

piano onm
piano lessons

Στα παιδιά το μάθημα προσαρμόζεται στην ηλικία και στις ανάγκες τους. Βασικό μέλημα είναι να τους κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό για την  μουσική γενικότερα, εφοδιάζοντάς τα παράλληλα και με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, για να γίνουν καλοί μουσικοί σταδιακά, αν πραγματικά το θελήσουν. Διδάσκουμε επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει για σπουδή του πιάνου αν το θελήσει. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον κύκλο σπουδών τους, δίνουν εξετάσεις ενώπιον εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνουν πτυχίο δίπλωμα στο μουσικό όργανο ή μάθημα που σπούδασαν. Τα πτυχία και διπλώματα αυτά είναι συχνά απαραίτητα να ανοίξει η πόρτα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας με τη μουσική.

Το Ωδείο Νέας Μηχανιώνας προσφέρει πρωτοποριακή μέθοδο

Η πολυφωνία του πιάνου να παράγει πολλούς ήχους ταυτόχρονα, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του και το μουσικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ πλούσιο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιάνων πιάνο με ουρά που είναι μεγάλο όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε ήχο και το όρθιο πιάνο που είναι ίσως πιο συνηθισμένο γιατί καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Στις σύγχρονες αίθουσες του ωδείου μας ο μαθητής βρίσκει τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρειάζεται για το μάθημά του αλλά και για τη μελέτη του μετά από αυτό. Το Ωδείο Νέας Μηχανιώνας προσφέρει πρωτοποριακή μέθοδο για την πρώτη επαφή του μικρού παιδιού με τη μουσική. Μέσα από διάφορα δοκιμασμένα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα, μέσα από την ακρόαση, το τραγούδι, το μουσικό παιγνίδι, την κίνηση και το ρυθμό, τα παιδιά ανακαλύπτουν με μαγικό τρόπο την γοητεία της μουσικής, εξερευνούν τον πλούσιο κόσμο της και αναπτύσσουν τις πρώτες μουσικές δεξιότητές τους. Piano Lessons

Ένα πιάνο ζεί πολλά περισσότερα χρόνια από έναν άνθρωπο αρκεί να του δώσει τη φροντίδα που του αξίζει.

Φροντίδα Πιάνου

1.Τοποθετείστε το πιάνο μακριά από εστίες θέρμανσης όπως καλοριφέρ, τζάκια και παράθυρα όπου τα χτυπάει ο ήλιος. 2.Να προτιμάτε η τοποθέτηση να γίνεται σε εσωτερικούς τοίχους και όχι σε εξωτερικούς. 3.Μη βάζετε αντικείμενα πάνω στο πιάνο που υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν τη φθορά του,π.χ. ανθοδοχείο με νερό. 4.Για ηχομόνωση τοποθετείστε κάτω από το πιάνο μοκέτα η χαλί και αν θέλετε κάτι περισσότερο μπορείτε να βάλετε από πίσω κάποιο μονωτικό υλικό, πετροβάμβακα η ακόμα και κάποια κουβέρτα. 5.Το πιάνο χρειάζεται χόρδισμα μια φορά το χρόνο απαραίτητα.

Ένα ξεκούρδιστο πιάνο ( η και οποιοδήποτε ξεκούρδιστο όργανο) μειώνει την όρεξη του μαθητή για μελέτη και επίσης είναι πολύ κακό για τα αυτιά του που συνηθίζουν τις λάθος συχνότητες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να έχουν σωστές ακουστικές βάσεις που είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή τους. 6.Το πιάνο δεν χάνει το χόρδισμά του από το παίξιμο όσο από τη διαφορά θερμοκρασίας ειδικά από την υγρασία. Σιγά σιγά λασκάρουν οι χορδές και κάποιες φορές μας ξεγελούν γιατί λασκάρουν ομοιόμορφα και νομίζουμε εσφαλμένα ότι είναι σωστή η τονικότητά του. Ένα πιάνο που έχουμε αρκετό χρόνο να το χορδίσουμε είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί με ένα χόρδισμα, μπορεί να χρειαστεί δεύτερο και τρίτο. Piano Lessons

Εδώ να επισημάνουμε ότι τα εργοστάσια που κατασκευάζουν πιάνα λένε ότι όσα χρόνια έχει να χορδιστεί ένα πιάνο, τόσα πρέπει να είναι και τα χορδίσματα. Εξάλλου η καλύτερη συντήρηση για ένα πιάνο είναι ένα σωστό χόρδισμα. 7.Προτιμάτε το χόρδισμα με το αυτί και όχι με κάποιο μηχάνημα διότι κάθε πιάνο έχει τη δική του ιδιομορφία στο χόρδισμα. 8.Είναι καλό να τοποθετείτε μέσα στο πιάνο κάποιο προϊόν κατά του σκώρου, συνήθως λεβάντα η καμφορά. 9.Καθαρίζετε τα πλήκτρα με azax η ξύδι αραιωμένο σε νερό 1 προς 3. Το έπιπλο ποτέ με azax η overlay.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μέτρια η απαλή αλοιφή αυτοκινήτου, που καθαρίζει το έπιπλο και το κερώνει αυξάνοντας την αντοχή του στο χρόνο. 10.Κάθε 5 χρόνια είναι καλό να καθαρίζετε το πιάνο και κάτω από τα πλήκτρα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει κάποιες γνώσεις και είναι καλό να το κάνει ο χορδιστής. Τηρώντας αυτές τις συμβουλές το πιάνο σας θα έχει μακροζωία και θα είναι σε άριστη κατάσταση και ο μαθητής-μαθήτρια σε εξαιρετική απόδοση. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τηρούνται αυτοί οι κανόνες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Piano Lessons

grand piano
piano lessons

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού