Tuning Piano Χόρδισμα Πιάνου

Tuning Piano Χόρδισμα Πιάνου
Χόρδισμα Πιάνου

Tuning Piano Το πιάνο χρειάζεται χόρδισμα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αλλά υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τη συχνότητα αυτή και ευθύνεται. Το περιβάλλον και τη θέση όπου είναι τοποθετημένο.

Πιάνο στη σωστή συχνότητα tuning piano

Το πιάνο να κουρδιστεί χρειάζεται ο τεχνικός που ειδικά εκπαιδευμένος για την επισκευή και συντήρηση του εσωτερικού μέρους του πιάνου. Επιπλέον, σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί επιδιόρθωση σας προτείνουμε να μην επιχειρήσετε να την αναλάβετε. Ένα ξεκούρδιστο πιάνο δε σημαίνει πως είναι χαλασμένο. Απλά όσο μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα που παραμένει ξεκούρδιστο τόσο μεγαλύτερο το σύνολο των χορδισμάτων και το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ο τεχνικός για να επαναφέρει το πιάνο στη σωστή συχνότητα.

Piano Tuning
Tuning Piano

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΤΟΥ ΠΙΑΝΟ

Ένα πιάνο ζεί πολλά περισσότερα χρόνια από έναν άνθρωπο αρκεί να του δώσει τη φροντίδα που του αξίζει. Τοποθετείστε το πιάνο μακριά από εστίες θέρμανσης όπως καλοριφέρ, τζάκια και παράθυρα όπου τα χτυπάει ο ήλιος. Να προτιμάτε η τοποθέτηση να γίνεται σε εσωτερικούς τοίχους και όχι σε εξωτερικούς. Μη βάζετε αντικείμενα πάνω στο πιάνο που υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν τη φθορά του, π.χ. ανθοδοχείο με νερό. Για ηχομόνωση τοποθετείστε κάτω από το πιάνο μοκέτα η χαλί και αν θέλετε κάτι περισσότερο μπορείτε να βάλετε από πίσω κάποιο μονωτικό υλικό, πετροβάμβακα η ακόμα και κάποια κουβέρτα. Το πιάνο χρειάζεται χόρδισμα μια φορά το χρόνο απαραίτητα.

Πιάνο
Tuning Piano

ξεκούρδιστο όργανο μειώνει την όρεξη

Ένα ξεκούρδιστο πιάνο η και οποιοδήποτε ξεκούρδιστο όργανο μειώνει την όρεξη του μαθητή για μελέτη και επίσης είναι πολύ κακό για τα αυτιά του που συνηθίζουν τις λάθος συχνότητες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να έχουν σωστές ακουστικές βάσεις που είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή τους. Το πιάνο δεν χάνει το χόρδισμά του από το παίξιμο όσο από τη διαφορά θερμοκρασίας ειδικά από την υγρασία.

Σιγά σιγά λασκάρουν οι χορδές και κάποιες φορές μας ξεγελούν γιατί λασκάρουν ομοιόμορφα και νομίζουμε εσφαλμένα ότι είναι σωστή η τονικότητά του. Ένα πιάνο που έχουμε αρκετό χρόνο να το χορδίσουμε είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί με ένα χόρδισμα, μπορεί να χρειαστεί δεύτερο και τρίτο. Εδώ να επισημάνουμε ότι τα εργοστάσια που κατασκευάζουν πιάνα λένε ότι όσα χρόνια έχει να χορδιστεί ένα πιάνο, τόσα πρέπει να είναι και τα χορδίσματα. Εξάλλου η καλύτερη συντήρηση για ένα πιάνο είναι ένα σωστό χόρδισμα. Tuning Piano

Πιάνο Χόρδισμα
Πιάνο Χόρδισμα
χόρδισμα με το αυτί

Προτιμάτε το χόρδισμα με το αυτί και όχι με κάποιο μηχάνημα διότι κάθε πιάνο έχει τη δική του ιδιομορφία στο χόρδισμα. Είναι καλό να τοποθετείτε μέσα στο πιάνο κάποιο προϊόν κατά του σκώρου, συνήθως λεβάντα η καμφορά. Καθαρίζετε τα πλήκτρα με azax η ξύδι αραιωμένο σε νερό 1 προς 3. Το έπιπλο ποτέ με azax η overlay.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μέτρια η απαλή αλοιφή αυτοκινήτου, που καθαρίζει το έπιπλο και το κερώνει αυξάνοντας την αντοχή του στο χρόνο. Κάθε 5 χρόνια είναι καλό να καθαρίζετε το πιάνο και κάτω από τα πλήκτρα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει κάποιες γνώσεις και είναι καλό να το κάνει ο χορδιστής. Τηρώντας αυτές τις συμβουλές το πιάνο σας θα έχει μακροζωία και θα είναι σε άριστη κατάσταση και ο μαθητής-μαθήτρια σε εξαιρετική απόδοση. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν τηρούνται αυτοί οι κανόνες όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μουσικές Επιλογές
Tuning Piano
Το χόρδισμα είναι μια απαραίτητη φροντίδα

 Να σημειωθεί πως επηρεάζουν αρνητικά η υγρασία και οι απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Την ηλικία του, κατάστασή του, την ταλαιπωρία που μπορεί να έχει υποστεί από συχνές μετακινήσεις ή την κακή χρήση του οργάνου. Αναλαμβάνουμε το ετήσιο χόρδισμα (κούρδισμα) του πιάνου σας φροντίζοντας έτσι να το  διατηρείτε σε τέλεια λειτουργική κατάσταση. Το χόρδισμα είναι μια απαραίτητη φροντίδα που εξασφαλίζει και το συνεχές υψηλό επίπεδο ακουστικής μουσικής απόλαυσης από το πιάνο σας.

Μουσικές Επιλογές Ρωμανού 5 Περαία 57019 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2392029502 Tuning Piano

Please note that humidity and sudden temperature changes have a negative impact. The age, condition, and potential damage from frequent moving or improper use of the instrument should also be considered. We offer annual tuning services for your piano, ensuring it remains in perfect working condition. Tuning is an essential care practice that guarantees a continuous high level of acoustic music enjoyment from your piano. By following these guidelines, your piano will have longevity and be in excellent condition, contributing to exceptional performance for the student. Unfortunately, these rules are not always upheld in Greece, unlike other European countries.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού