Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά
Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά

Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά. Swimming Lessons Είναι λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό, τα παιδιά μας να μάθουν να κολυμπούν σωστά, να μάθουν να ελέγχουν την αναπνοή τους, ώστε να μην κουράζονται και πανικοβληθούν την ώρα που βρίσκονται στο νερό. Τα μαθήματα γίνονται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Κανόνες για την ασφαλή κολύμβηση

Η χώρα μας διαθέτει 15.147χλμ. ακτογραμμής. Όσο λιγοστές διακοπές κι αν δικαιούται κάποιος, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιο από τα πρώτα καλοκαίρια της ζωής του παιδιού του, ή έστω κάποιες μέρες μέσα στο καλοκαίρι, θα το περάσει σε κάποια από τις πολυάριθμες παραλίες που διαθέτει η χώρα μας. Είναι δεδομένο πως η προσοχή μας, όταν βρισκόμαστε στην παραλία με τα παιδιά μας, πρέπει να είναι στραμμένη σ’ αυτά, όμως, παρ’ όλα αυτά, έχουμε την υποχρέωση να τους δώσουμε τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να είναι όσο περισσότερο ασφαλή γίνεται, όταν βρίσκονται στην παραλία.

Είναι λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό, τα παιδιά μας να μάθουν να κολυμπούν σωστά, να μάθουν να ελέγχουν την αναπνοή τους, ώστε να μην κουράζονται και πανικοβληθούν την ώρα που βρίσκονται στο νερό, να μπορούν να ανταπεξέρχονται στους κινδύνους της θάλασσας και κυρίως, να μάθουν τους κανόνες που ισχύουν για την ασφαλή κολύμβηση και παραμονή στην παραλία, αλλά και στην πισίνα. Όλα τα παραπάνω τα παιδιά μας τα διδάσκονται από τους προπονητές του ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με πολλή αγάπη και πολύ παιχνίδι!

Μαθήματα κολύμβησης
Μαθήματα κολύμβησης

Μαθήματα Κολύμβησης

Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Τα μαθήματα γίνονται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και οι πρώτες μπουρμπουλήθρες των μικρών μας φίλων ξεκινούν στην πισίνα εκμάθησης, με τη συνεχή παρουσία των εκπαιδευτών ΜΕΣΑ στο νερό, δίπλα στα παιδιά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την μέγιστη ασφάλεια μέσα στο νερό για τα παιδιά μας. Οι προπονητές του ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εφαρμόζουν μοντέρνα προγράμματα εκπαίδευσης, έτσι ώστε να εξοικειωθούν αρχικά, τα παιδιά με το νερό και στη συνέχεια να μάθουν να κολυμπούν χωρίς κανένα βοήθημα.

Τα τμήματά μας στην πισίνα εκμάθησης είναι ολιγομελή κι έτσι τα παιδιά δέχονται τη μέγιστη δυνατή προσοχή των εκπαιδευτών. Τα μαθήματα στην πισίνα εκμάθησης έχουν διάρκεια μισής ώρας και γίνονται κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν μαζί τους μόνο το μαγιό τους, το μπουρνουζάκι ή την πετσετούλα τους και τις σαγιονάρες τους. Σκουφάκι, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προμηθευτείτε από την ομάδα. Τα γυαλάκια δεν απαιτούνται στο επίπεδο εκμάθησης, εκτός κι αν επιμένει το παιδάκι σας ότι τα χρειάζεται.

Εκτός από τη διασφάλιση της εκμάθησης επίπλευσης και σωστής τεχνικής, η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μια άριστη μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη από τις νηπιακές και προνηπιακές ηλικίες, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική τους ανάπτυξη.

Μαθήματα κολύμβησης

Ο ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ λειτουργεί τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκτός του Αυγούστου, οπότε και οι βουτιές συνεχίζονται στη θάλασσα. Δεν είναι παράξενο να αναρωτιέστε αν είναι συνετό να πάει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα. Την άνοιξη, το καλοκαίρι ακόμη και το φθινόπωρο η ιδέα να φέρουν οι γονείς το μικρό τους στο κολυμβητήριο φαίνεται εξαιρετική, όμως όταν έξω κάνει παγωνιά πολλοί γονείς διστάζουν να συνεχίσουν τα παιδιά να κολυμπούν. Κι όμως δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να πηγαίνει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα – ή για την ακρίβεια, και το χειμώνα!

Γιατί να πάει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα

Σε άλλες χώρες ο χειμώνας, με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και εντονότερα καιρικά φαινόμενα, είναι μια περίοδος που διαρκεί πάνω από έξι μήνες. Κι όμως τα παιδιά πηγαίνουν στο κολυμβητήριο το χειμώνα, όπως και την άνοιξη και το φθινόπωρο. Εννοείται φυσικά πως η πισίνα θα είναι θερμαινόμενη, όπως συμβαίνει στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι εσωτερική. Το μόνο σίγουρο είναι πως το παιδί μας δε θα μάθει απλά κολύμπι και θα αποκτήσει δεξιότητα μέσα στο νερό αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσει από τη συνήθεια αυτή θα είναι πολλά και για την υγεία του. Μαθήματα κολύμβησης

Το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για τα μικρά παιδιά
  • Γονείς παιδιών που πηγαίνουν στο κολυμβητήριο το χειμώνα παρατηρούν πως τα παιδιά τους υποφέρουν λιγότερο από ιώσεις με βήχα και βουλωμένη μύτη. Αυτό δεν είναι παράξενο, αφού η κολύμβηση όπως και κάθε σωματική άσκηση δυναμώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Το κολύμπι είναι μια πολύ ασφαλής άσκηση για όλο το σώμα, που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος των παιδιών μας (το ίδιο ισχύει βέβαια και για εμάς τους ίδιους) χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Επιπλέον, δεν προκαλεί τραυματισμούς και δυναμώνει τους πνεύμονες.
  • Το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για τα μικρά παιδιά που δεν επιτρέπεται να κάνουν άλλα είδη γυμναστικής.
  • Ενισχύεται η σωματική τους διάπλαση, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματος.
  • Ψυχολογικά επίσης βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους κι αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα.

  • Μπορεί το κολυμβητήριο το χειμώνα να προκαλέσει ωτίτιδα στο παιδί;
  • Διακεκριμένοι ωτορινολαρυγγολόγοι διαβεβαιώνουν πως το κολύμπι δε θεωρείται ότι προκαλεί ωτίτιδα στο παιδί (Dr Eric Jaryszak, ΩΡΛ).
  • Τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποια ίωση ή να κρυολογήσουν όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπως οι παιδότοποι, οι αίθουσες του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού ή ένα πάρτι σε σπίτι.
Τι να προσέχετε όταν πάει το παιδί κολυμβητήριο το χειμώνα
  • Παρότι είναι κουραστικό και μπελαλίδικο να κυνηγάτε το μικρό σας στα αποδυτήρια για να του φορέσετε μαγιό και σκουφάκι, αυτή την εποχή του χρόνου είναι προτιμότερο να το πηγαίνετε και να το παίρνετε από το κολυμβητήριο ντυμένο με τα ανάλογα για την εξωτερική θερμοκρασία ρούχα. Για να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να του φοράτε ήδη απ’ το σπίτι, το μαγιό κάτω από τα ρούχα.
  • Αν κάνετε στο παιδάκι σας μπάνιο στα αποδυτήρια μετά την πισίνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει προσεκτικά τα αφτιά του, παίρνετε όσο περισσότερη υγρασία μπορείτε από τα μαλλιά του με μία απορροφητική πετσέτα και έχετε πάντα μαζί σας ένα μάλλινο σκουφί για την επιστροφή στο σπίτι.

Και στη συνέχεια αφού τα παιδιά μάθουν να κολυμπούν και εφόσον, σύμφωνα και με τις οδηγίες των παιδιάτρων και των παιδοενδοκρινολόγων η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, τουλάχιστον μέχρι τα 12 έτη, είναι επιβεβλημένη, η πρόταση του ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι, εφόσον και τα παιδιά το θέλουν, να συνεχίσουν στον υγρό στίβο. Μέσα από την ενασχόληση με μια αθλητική δραστηριότητα, παιδιά μεγαλώνουν και διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας, οι εκπαιδευτές και οι προπονητές του ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο πρόγραμμα προπόνησης που θα ακολουθηθεί καθώς και στους στόχους που θα τεθούν. Η κολύμβηση αποτελεί ένα άθλημα το οποίο μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να θέσει τις βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, να αναδείξει και να καλλιεργήσει το όποιο ταλέντο του.

Μαθήματα κολύμβησης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας +306979335185 – Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο eatalexandros@gmail.com

Μαθήματα Κολύμβησης

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού