Sir Fred Hoyle Τα 10 πρόσωπα του σύμπαντος

Sir Fred Hoyle Τα 10 πρόσωπα του σύμπαντος
Τα δέκα πρόσωπα του σύμπαντος
Sir Fred Hoyle γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1915, στο Bingley, Γιορκσάιρ σήμερα το  Δυτικό Γιορκσάιρ, Αγγλίας. Πέθανε στις 20 Αυγούστου 2001, Μπόρνμουθ, Ντόρσετ ήταν Βρετανός μαθηματικός και αστρονόμος 

Εξαίρετος μαθηματικός και διακεκριμένος αστρονόμος

O Sir Fred Hoyle, εξαίρετος μαθηματικός και διακεκριμένος αστρονόμος, δίδαξε Μαθηματικά επί μία εικοσαετία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εργάστηκε στα αστεροσκοπεία του Mount Wilson και του Palomar, όπου μαζί με τους Τ. Gold και Η. Bondi διατύπωσε τη μία από τις δύο μεγάλες κοσμολογικές θεωρίες, τη θεωρία σταθερής κατάστασης.

Παρατηρητής του Σύμπαντος

Η μαθηματική δομή της σκέψης του προσδίδει ακρίβεια και αυστηρότητα στους συλλογισμούς του, ενώ απομακρύνει την επιπολαιότητα και τη συναισθηματική υποχωρητικότητα. Ο ίδιος γίνεται αντικειμενικός παρατηρητής του Σύμπαντος, του ανθρώπου και της κοινωνίας του. Ο απέραντος, ποικιλόμορφος κόσμος που βρίσκεται γύρω μας, όπως και αυτός που υπάρχει μέσα μας εξετάζονται σε βάθος από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Θέματα τόσο σημαντικά όπως η σύσταση της ύλης, η αλληλεπίδραση των υλικών σωμάτων, η εμφάνιση και εξέλιξη της ζωής, η μελέτη της ανθρώπινης κοινωνίας και του μέλλοντός της, η ενδεχόμενη ύπαρξη ευφυούς ζωής σε άλλους πλανήτες, η αρχή και το πιθανό τέλος του Σύμπαντος ή η ύπαρξη άλλων συμπάντων αποτελούν για το συγγραφέα αντικείμενα κριτικής θεώρησης, ενώ παράλληλα οι προσωπικές του αντιλήψεις και απόψεις αιχμαλωτίζουν τη φαντασία και διευρύνουν τους ορίζοντες του αναγνώστη από το μικρόκοσμο ως το μεγάκοσμο…

Κάτοπτρο

Το Σύμπαν

Πρόλογος Εισαγωγικό Το σύμπαν του Θεού Το σύμπαν του Φυσικού Το σύμπαν του μαθηματικού Το σύμπαν του αστροφυσικού Το διαστελλόμενο σύμπαν Η αρχή του σύμπαντος Το σύμπαν του κανενός Το σύμπαν του γεωφυσικού Το σύμπαν του βιολόγου Το σύμπαν του καθενός

Τα δέκα πρόσωπα του σύμπαντος Hoyle
Τα δέκα πρόσωπα του σύμπαντος Hoyle
Sir Fred Hoyle Ten Faces of the Universe
Ξενόγλωσσος τίτλοςTEN FACES OF THE UNIVERSE
ISBN139789607023056
ΕκδότηςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1988
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις21×14
ΜετάφρασηΤΣΟΥΚΑΛΑΔΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΕπιμέλειαΜΠΟΥΚΑΛΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΙΛ ΦΡΕΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2280-0005
ΘέμαΜια συγκλονιστική περιήγηση στο σύμπαν του φυσικού, του μαθηματικού, του βιολόγου, του γεωλόγου, του Θεού, του καθενός.
Κατάστημα ΔιαθεσιμότηταΔιαθέσιμο
Καθηγητής Αστρονομίας

Ο Σερ Φρεντ Χόιλ 1915-2001, διάσημος αστρονόμος, κοσμολόγος, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτική προσωπικότητα, γεννήθηκε στο Μπίνγκλεϊ του Δυτικού Γιορκσάιρ και σπούδασε στο δημόσιο σχολείο του Μπίνγκλεϊ και στο Εμάνιουελ Κόλετζ του Κέμπριτζ. Μέλος του Κολλεγίου του Σεντ Τζονς του Κέιμπριτζ, ήταν πανεπιστημιακός λέκτορας στα Μαθηματικά πριν γίνει Καθηγητής Αστρονομίας και Πειραματικής Φιλοσοφίας 1958-73 και Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Αστρονομίας του Κέμπριτζ 1967-73, το οποίο ίδρυσε ό ίδιος.

Το 1969 εξελέγη συνδεδεμένο μέλος της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών η υψηλότερη τιμή των ΗΠΑ για μη Αμερικανούς επιστήμονες. Το 1974 του απονεμήθηκε το Βασιλικό Μετάλλιο από τη Βασίλισσα της Αγγλίας σε αναγνώριση της διακεκριμένης συμβολής του στη θεωρητική φυσική και την κοσμολογία και το 1997 μοιράστηκε το βραβείο Crafoord για τη συμβολή του στην κατανόηση της πυρηνικής διαδικασίας στα αστέρια. Άλλα αξιοσημείωτα έργα περιλαμβάνουν το Ossian’s Ride, το October the First is Too Late και το Comet Halley.


Sir Fred Hoyle (1915-2001), the renowned astronomer, cosmologist, author, radio host, and television personality, was born in Bingley, West Yorkshire, and studied at Bingley Grammar School and Emmanuel College, Cambridge. He was a Fellow of St. John’s College, Cambridge, and served as a lecturer in Mathematics before becoming a Professor of Astronomy and Experimental Philosophy from 1958 to 1973, and Director of the Institute of Theoretical Astronomy at Cambridge from 1967 to 1973, which he himself founded. In 1969, he was elected a foreign associate of the National Academy of Sciences, the highest honor in the United States for non-American scientists. In 1974, he was awarded the Royal Medal by the Queen of England in recognition of his distinguished contributions to theoretical physics and cosmology, and in 1997, he shared the Crafoord Prize for his contribution to understanding nuclear processes in stars. Other notable works include Ossian’s Ride, October the First is Too Late, and Comet Halley.