Εθελοντισμός Volunteering

Εθελοντισμός Volunteering
Εθελοντισμός

Ο όρος εθελοντισμός volunteering αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη.

Ο εθελοντισμός καλλιεργείται

Συχνά ο εθελοντισμός καλλιεργείται σε παγκόσμια γεγονότα τα οποία συνδέονται με την κοινωνία όπως για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέτοιου είδους “χρήσεις” του εθελοντισμού έχουν στο παρελθόν προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς αρκετοί μιλούν για εκμετάλλευση του και αντιμετώπιση των εθελοντών ως “δωρεάν εργατικά χέρια”.

Η δωρεά μιας συσκευής απινιδωτή volunteering

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύνδεσμος μας, μετά από δωρεά μιας συσκευής απινιδωτή από μέλος, το οποίο επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, παρέδωσε αυτήν με αντίστοιχη δωρεά στο 424 ΓΣΝΕ.

Αλέξανδρος ο Μέγας ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ & Σ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δ. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι ο Σύνδεσμος το τελευταίο διάστημα ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στις κινήσεις εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού. Από τις ενέργειες δενδροφύτευσης έως καλλωπισμό, βάψιμο της πλατείας και αποκομιδή σκουπιδιών από την παραλία.

Η δράση του Συνδέσμου όμως δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Πρόσφατα συνέβαλε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας με την συνεισφορά του στην φιλοξενία χορευτικής ομάδας από την Ουκρανία. Η ομάδα αυτή συμμετείχε μαζί με άλλες στο φεστιβάλ νεολαίας (15ο Thermaikos Youth Folk Festival) που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Επιβατών. Εκτιμούμε ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος με σχετική επιστολή ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο, γεγονός που μας δίνει χαρά αλλά και δύναμη να συνεχίσουμε στο μέλλον να προσφέρουμε σε αντίστοιχες δράσεις που προάγουν και συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ο σύνδεσμος μας οργάνωσε μια ενημερωτική εκδήλωση με Θέμα: << ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ από το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ >>την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 στη θεατρική αίθουσα του συγκροτήματος ΚΑΠΠΑ με ομιλητές εξιδεικευμένα Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

  • Γιατί  αγαπώ τον τόπο που ζω, αγαπώ τους ανθρώπους του και θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις μου στην ανάπτυξή του
  • Γιατί  οι μέχρι τώρα Δημοτικές Διοικήσεις έχουν αδικήσει κατάφωρα τις απίστευτες προοπτικές του τόπου μας
  • Γιατί ο υποψήφιος Δήμαρχος Θόδωρος Τζέκος και τα Στελέχη του Συνδυασμού εγγυώνται τα παραπάνω
Δημήτριος Γρουσουζάκος
Δημήτριος Γρουσουζάκος

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού