Κολυμβητικός Μαραθώνιος Θύμαινας Swimming Marathon

Κολυμβητικός Μαραθώνιος Θύμαινας Swimming Marathon
Θύμαινα Αγώνας

Swimming Marathon Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα ο 5ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος στην Θύμαινα. Η διοργάνωση που προσελκύει τα βλέμματα όλου του κολυμβητικού κόσμου, αφιερώθηκε στην πρόσφατη απώλεια του 11χρονου που πνίγηκε στους Φούρνους πριν λίγες μέρες.

Στην ακριτική Θύμαινα

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο Γύρος της Θύμαινας” είναι ένας αθλητικός θεσμός που λαμβάνει χώρα στην ακριτική Θύμαινα. Οι αθλητές κολυμπούν μια εκπληκτική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με εναλλασσόμενα υποβρύχια τοπία από κοφτά βαθιά νερά σε απόκρημνους κάβους, περάσματα από στενούς διαύλους που δημιουργούνται με τις γύρω βραχονησίδες, πρασινογάλανα ρηχά νερά σε αμμουδερούς κόλπους μέχρι κολύμπι πάνω από βυθισμένα αρχαία ναυάγια.

“Ο γύρος της Θύμαινας” Swimming Marathon

Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο γύρος της Θύμαινας” διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θύμαινας σε συνεργασία και τον Δήμο Φούρνων Κορσεών και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό ήρθαν και κολύμπησαν στα πεντακάθαρα νερά της ακτογραμμής της Θύμαινας υπό την συνοδεία παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών στα οποία υπήρχαν οι συνοδοί των   αθλητών με ντόπιους καπετάνιους-αλιείς

Υποδοχή των αθλητών

Ο αγώνας ξεκινάει με υποδοχή των αθλητών στον όρμο κάτω από τον οικισμό της Θύμαινας και επιβίβαση των αθλητών στο σκάφος συνοδείας. Ο κάθε αθλητής συνοδεύεται από διαφορετικό σκάφος, το οποίο είναι κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη του νησιού. Υπάρχει ταχύπλοο σκάφος ασφαλείας και άλλα δύο επιβατικά σκάφη που μεταφέρουν επισήμους και θεατές για να παρακολουθούν τον αγώνα σε όλη την εξέλιξη του. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς και απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος πιθανόν προκύψει.

υποδοχές απο τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού

Μετά τον τερματισμό και τις θερμότατες υποδοχές από τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού ακολουθεί γεύμα με ντόπιους μεζέδες και απονομές στους αθλητές, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές του θεσμού. Το γεύμα και τις απονομές ακολουθεί μουσική και χορός μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο σύλλογος του ΕΑΤ Αλέξανδρου συμμετείχε με τους

Μαυραγάνη Στρατή , Στογιαννίδου Πάτυ, Παρίση Ανδρέα, Παπαγεωργίου  Λύδια


Κολύμβηση για παιδιά στο Ποσειδώνιο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας +306979335185

Τα μαθήματα γίνονται στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και οι πρώτες μπουρμπουλήθρες των μικρών μας φίλων ξεκινούν στην πισίνα εκμάθησης, με τη συνεχή παρουσία των εκπαιδευτών ΜΕΣΑ στο νερό, δίπλα στα παιδιά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την μέγιστη ασφάλεια μέσα στο νερό για τα παιδιά μας. Οι προπονητές του ΕΑΤ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εφαρμόζουν μοντέρνα προγράμματα εκπαίδευσης, έτσι ώστε να εξοικειωθούν αρχικά, τα παιδιά με το νερό και στη συνέχεια να μάθουν να κολυμπούν χωρίς κανένα βοήθημα.

Τα τμήματά μας στην πισίνα εκμάθησης είναι ολιγομελή κι έτσι τα παιδιά δέχονται τη μέγιστη δυνατή προσοχή των εκπαιδευτών. Τα μαθήματα στην πισίνα εκμάθησης έχουν διάρκεια μισής ώρας και γίνονται κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν μαζί τους μόνο το μαγιό τους, το μπουρνούζι ή την πετσετούλα τους και τις σαγιονάρες τους. Σκουφάκι, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προμηθευτείτε από την ομάδα. Τα γυαλάκια δεν απαιτούνται στο επίπεδο εκμάθησης, εκτός κι αν επιμένει το παιδάκι σας ότι τα χρειάζεται.

eat swimming

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού