MCH Drums

MCH Drums
MCH-drums

MCH Drums χειροποίητα ταμπούρα τύμπανα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικής κατασκευής

Κατασκευή χειροποίητων τυμπάνων

Φτιαγμένα με πολύ μεράκι εξαιρετική ποιότητα που συνδυάζει εμφάνιση και πολύ καλή ηχητική απόδοση! Όταν μπει κανείς στην διαδικασία να αγοράσει ένα νέο snare ή ακόμα και ένα ολόκληρο σετ, μπορεί να πελαγώσει από τον αριθμό των διαθέσιμων επιλογών ο οποίος χωρίς υπερβολή είναι απλά τρομακτικός.

MCH Drums
MCH Drums

MCH Drums δίνοντας λύσεις

Στην MCHdrums έχουμε επιλέξει να ασχολούμαστε μόνο με τα κορυφαία υλικά, δίνοντας σας λύσεις που θα ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σας και θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στον ήχο που θέλετε. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να γνωρίζετε κάποια βασικά για τα ξύλα υλικά που χρησιμοποιούμε στις custom παραγγελίες μας και τις ηχητικές τους ιδιότητες.

Υλικά άριστης ποιότητας

Σημύδα (Birch)

Το πιο συνηθισμένο και ευρέως διαδεδομένο ξύλο σε ότι αφορά στην κατασκευή κελύφων για τύμπανα είναι σήμερα η σημύδα (birch). Αφενός μεν, υπάρχει διαθέσιμη άφθονη ξυλεία (και κατ’ επέκταση έχει μικρότερο κόστος), αφετέρου δε είναι πολύ εύκολο ευπροσάρμοστο ξύλο για να δουλέψει κανείς μαζί του.

Από κει και πέρα, όμως, και οι ηχητικές ιδιότητες της σημύδας είναι εξαιρετικές για τις περισσότερες χρήσεις/ στυλ μουσικής, αφού έχουν έντονες χαμηλές και υψηλές συχνότητες (κοινώς V ήχο). Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο παραγόμενος ήχος να είναι “πλήρης και στρογγυλός”, με αρκετό βάθος. Διόλου περίεργο, λοιπόν, που αποτελούν πλέον το standard μαζί με τον σφένδαμο.

Σφένδαμος (Maple)

H δημοφιλέστερη εναλλακτική στην σημύδα. Οι σφένδαμοι είναι και αυτοί σε αφθονία, ωστόσο παρουσιάζουν ελάχιστα υψηλότερο κόστος. Το ξύλο του σφενδάμου είναι πιο σκληρό και με μεγαλύτερη πυκνότητα από αυτό της σημύδας άρα και πιο βαρύ. Για πολλά χρόνια, σχεδόν όλα τα κιτ τυμπάνων κατασκευάζονταν αποκλειστικά από σφένδαμο, ενώ ακόμα και σήμερα τα πλέον δημοφιλή high end kit τον χρησιμοποιούν. Συγκριτικά με την σημύδα, ο σφένδαμος παράγει ένα πιο ισορροπημένο και ζεστό ήχο, με ελάχιστα μικρότερο βάθος.

Αφρικανικό Μαόνι (African Mahogany)

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή στα κέλυφη τυμπάνων είναι το αφρικανικό μαόνι. Eίναι λίγο πιο σπάνιο από τις παραπάνω επιλογές, και κατ’ επέκταση πιο ακριβό.Σε ότι αφορά στις ηχητικές ιδιότητες τους, τα κέλυφη από μαόνι έχουν περισσότερες χαμηλές (μπάσες συχνότητες), κάτι που έχει ως αποτέλσμα να διακρίνονται από πιο έντονο “punch” και όγκο. O παραγόμενος ήχος είναι συνολικά πιο ζεστός και απαλός, ωστόσο με λιγότερο βάθος συγκριτικά τόσο με την σημύδα όσο και με τον σφένδαμο.

Δρύς (Oak)

Όχι και τόσο συνηθισμένη επιλογή, μιας και ο δρυς είναι πολύ “δύσκολο” ξύλο. Τα τύμπανα από δρυ, παρουσιάζουν εξίσου υψηλό βάρος με τον σφένδαμο, ωστόσο παράγουν ένα αρκετά πιο δυνατό και λαμπερό ήχο καθώς έχουν περισσότερες υψηλές συχνότητες.

Custom Snares
MCH Drums

Οξιά (Beech)

Ακόμα ένα βαρύ ξύλο, που ουσιαστικά αποτελεί ηχητικά το ενδιάμεσο μεταξύ του σφένδαμου και της σημύδας. Τα τύμπανα από οξιά ηχητικά έχουν λιγότερες χαμηλές από την σημύδα, αλλά περισσότερες υψηλές από τον σφένδαμο. Αποτελεί μια άριστη εναλλακτική για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από το mainstream, χωρίς ωστόσο να “ξεφύγουν” ηχητικά.

Bubinga

Τονικά τα bubinga drums πλησιάζουν αρκετά αυτά από σφένδαμο. Παράγουν ένα αρκετά πιο σκοτεινό ήχο, με πλούσιο και πλήρη sustain, αλλά και ωραίο attack.

Εν κατακλείδι, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το ένα ξύλο είναι καλύτερο από το άλλο. Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Σας συνιστούμε, προτού καταλήξετε στην επιλογή σας να ακούσετε και να δοκιμάσετε στην πράξη drum shells από το κάθε υλικό.

MCH Drums
MCH Drums

Τα κέλυφη τυμπάνων κατασκευάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Καθένας από αυτούς επηρεάζει σημαντικά τις ηχητικές ιδιότητες τους. Συγκεκριμένα για τα ξύλα έχουμε τους παρακάτω βασικούς τρόπους κατασκευής:

Plywood (Καπλαμάς ):  Προσφέρει μακρύ sustain με μεγάλη ένταση και με ποικίλο θεμελιώδες pitch.

Stave (Βαρελοσανίδα): Μικρότερο sustain και pitch υψηλότερης συχνότητας.

Steam-bent (Λυγισμένο με ατμό): Αρκετά “ζωηρός” ήχος με μακρύ sustain και ζεστό θεμελιώδες pitch.

Solid (μονοκόματο): Μακρύ sustain και θεμελιώδες pitch υψηλότερων συχνοτήτων.

Segment (κομματιαστό):  Μικρότερο sustain και πιο διαυγές pitch υψηλότερων συχνοτήτων.

https://mchdrums.com/
MCH

MCHdrums Showroom Τηλέφωνο 6974 780499 Χίου, 4 Κάτω Αχαρνές, Αττική Ελλάδα
mchminas@gmail.com

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού