Αρχαίοι Ελληνικοί Ρυθμοί Ancient Greek Rhythms

Αρχαίοι Ελληνικοί Ρυθμοί Ancient Greek Rhythms
Γιάννης Χατζής Σεμινάριο

Ancient Greek Rhythms Σεμινάριο με τον Γιάννη Χατζή την Κυριακή 7 Μάϊου στο Studio F Χίου 4 Αχαρνές με θέμα Αρχαίοι Ελληνικοί Ρυθμοί

Γιάννης Χατζής

Ο Γιάννης Χατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του φοίτησε στη σχολή « Δημόκριτος» στο τμήμα μηχανολογίας. Παράλληλα αρχίζει μαθήματα κρουστών και κιθάρας στο «Μακεδονικό Ωδείο» Θεσσαλονίκης.

Γιάννης Χατζής
ancient greek rhythms

Σεμινάριο με θέμα Αρχαίοι Ελληνικοί Ρυθμοί Ancient Greek Rhythms

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μάϊου ώρα 17.00 στο Studio F οδός Χίου 4 Αχαρνές. Είσοδος με πρόσκληση τηλέφωνο για κρατήσεις 6974780499 .

Γιάννης Χατζής έργο ζωής

Γνωρίζεται με τον πιανίστα και συνθέτη Σαράντη Κασσάρα και με τον Αρχιμουσικό Σόλωνα Μιχαηλίδη. Η γνωριμία των δύο ανδρών άσκησαν μεγάλη επιρροή στη μετέπειτα πορεία του.

Ακολουθεί στην Αθήνα το συνθέτη Σαράντη Κασσάρα, όπου συνεργάζεται μαζί του σε θέατρα και συναυλίες.

Γράφεται στη σχολή κρουστών του Νικολάου Κορατζίνου στο Ωδείο Αθηνών και παράλληλα μελετάει σύγχρονα έργα του παλιού γνώριμου Σόλωνα Μιχαηλίδη και του Θρασύβουλου Γεωργιάδη.

Συνεργάζεται με τους κορυφαίους έλληνες συνθέτες :

Μίκη Θεοδωράκη ( Συναυλίες στην Ελλάδα)

Μάνος Χατζιδάκις ( πορνογραφία )

Διονύση Σαββόπουλο ( σε συναυλίες στην Ελλάδα και Κύπρο) και την πρώτη μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Γνωρίζεται με τον κορυφαίο έλληνα ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα και παραμένει συνεργάτης του επί μία δεκαετία όπου συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

Συνεργάζεται με το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και παίρνει μέρος σε συναυλίες του συνθέτη και σε ηχογραφήσεις.

Ο Γιάννης Χατζής έχει ηχογραφήσει σαν εκτελεστής drums και κρουστών, περί τα 4000 τραγούδια και μουσικά θέματα για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Το 1998 γίνεται μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού και συνθέτη

Σταύρου Ξαρχάκου.

Ancient Greek Rhythms
ancient greek rhythms

Το 2002, παρουσιάζει το πρώτο συνθετικό του έργο με τίτλο (ΕΙΣΑΙ ΕΝ) στο συνεδριακό κέντρο των Δελφών, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο και συνθέτη Θανάση Δρίτσα και το κουαρτέτο ενχόρδων +κίνησις.

Το έργο παίχτηκε επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στα πλαίσια της μαθηματικής και πολιτιστικής Ολυμπιάδας το 2004 καθώς και σε δεύτερη εκτέλεση το 2006.

Το 2004 ως μέλος της ΚΟΕΜ παίρνει μέρος στη τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Διετέλεσε καθηγητής drums και κρουστών στη μουσική σχολή Εστουδιαντίνα, στο Δημοτικό ωδείο Αγ. Παρασκευής, στο δημοτικό ωδείο Ψυχικού και στο δημοτικό ωδείο Κερατέας από το 2005 έως το 2016.

Από το 1990 ερευνά ενδελεχώς την αρχαία ελληνική μουσική και εστιάζει στους αρχαίους ελληνικούς ρυθμούς με κύριο στόχο του την αναβίωση και την παγκόσμια προβολή των. Παράλληλα διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους λάτρεις της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Ancient Greek Rhythms

https://mchdrums.com/

https://recstudiof.eu/

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού