Παιδικό Τρίαθλο Kids Triathlon

Παιδικό Τρίαθλο Kids Triathlon
Παιδικό-Τρίαθλο-Θεσσαλονίκη

Pho3nix Kids Triathlon by Nicola Spirig  2nd Thessaloniki Kids Cup  Αγώνας Παιδικού Τρίαθλου το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης.

Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Το Εκπολιτιστικό Αθλητικό Τμήμα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πιστό στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και με οξεία παιδαγωγική συνείδηση έχοντας  στόχο τη διάδοση όχι μόνο του τριάθλου, αλλά και του αθλητισμού, γενικότερα, ως τρόπου ζωής, διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ποσειδωνίου και του Μεγάρου Μουσικής το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 έναν ειδικά σχεδιασμένο «αγώνα» τριάθλου για παιδιά Νηπιαγωγείου – Γυμνασίου. Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικής εμπειρίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

thessaloniki kidstriathlo3
kids triathlon

Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο Kids triathlon

Η δράση αποτελεί τον δεύτερο από τους τρείς «αγώνες» Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα με τη συνεργασία της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Pho3nix Foundation / Mana Group.

Αυτό είναι το «Pho3nix Kids Triathlon by Nicola Spirig»
“Κατά τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας, έζησα πολλά υπέροχα, μοναδικά και ανεκτίμητα πράγματα, γνωρίζοντας ανθρώπους που με ενέπνευσαν. Όταν ετοιμαζόμουν για την κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων μου, περνώντας από μια φάση αθλητικής και προσωπικής ανάπτυξης, πολλοί άνθρωποι με πάθος για τον αθλητισμό με βοήθησαν και με στήριξαν.

Kids Triathlon
Kids Triathlon


Τώρα θα ήθελα να δώσω κάτι πίσω και να προσφέρω στους άλλους τη βοήθειά μου. Θα ήμουν ευτυχής να δανείσω το όνομά μου και να αφιερώσω χρόνο για να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στον αθλητισμό -ιδίως στο τρίαθλο- και στην χαρά της άσκησης. Το “Pho3nix Kids Triathlon by Nicola Spirig”, με έμφαση στο ολυμπιακό σύνθημα “η συμμετοχή είναι πιο σημαντική από τη νίκη”, διοργανώνει παιδικούς αγώνες, όπου μπορούν να μάθουν τις αθλητικές αξίες με παιγνιώδη τρόπο. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι ένα σχολείο ζωής, που μας βοηθάει να ξεπερνάμε τα καθημερινά εμπόδια και να λύνουμε προβλήματα.
Ο αθλητισμός μας ενεργοποιεί και εγώ θα είμαι μαζί σας μεταφέροντας αυτό το μήνυμα.
Nicola Spirig, Ολυμπιονίκης

Παιδικό Τρίαθλο
Παιδικό Τρίαθλο

Πληροφορίες Αγώνα Θεσσαλονίκης

Tο κολυμβητικό μέρος του αγώνα θα γίνει στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης «Ποσειδώνιο», ενώ τα ποδηλατικά (απαραίτητο το κράνος) και δρομικά μέρη θα γίνουν στη Νέα Παραλία (πλακόστρωτο) ξεκινώντας από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζεται ο κάθε αθλητής.
Οι αποστάσεις ανά ηλικία και ανά αγώνισμα είναι οι παρακάτω:         
Κατηγορίες συμμετεχόντων

paidiko triathlo5
kids triathlon
Παράδοση – έλεγχος ποδηλάτων

Μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, στην αρχή του πλακόστρωτου της Νέας Παραλίας, θα υπάρχει φυλασσόμενος χώρος, όπου οι γονείς / κηδεμόνες θα παραδίδουν τα παιδιά, μαζί με τα ποδήλατά τους, στους διοργανωτές του αγώνα, υπογράφοντας για την άφιξή τους. Από το ίδιο σημείο θα γίνει και η παραλαβή των παιδιών, με τον ίδιο τρόπο, στο πέρας του αγώνα, με την επίδειξη της ταυτότητας του γονέα.  Ακριβώς δίπλα στο σημείο παράδοσης παραλαβής θα γίνεται ο έλεγχος των ποδηλάτων (νούμερα – φρένα, εθελοντές και τεχνίτες ποδηλάτων θα βοηθούν για την τοποθέτηση των διακριτικών και θα ελέγχουν τα ποδήλατα) και θα τοποθετούνται από τους διαγωνιζόμενους στα σταντ μαζί με το κράνος (απαραίτητο) μέσα στο χώρο. kids triathlon

Στο χώρο ελέγχου και φύλαξης των ποδηλάτων θα εισέρχονται ανά ηλικία μόνο διαγωνιζόμενοι, με την επίδειξη των διακριτικών τους αριθμών (περιέχονται στο κιτ διαγωνιζομένου, που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες στη διάρκεια της εβδομάδας από την γραμματεία των αγώνων). 
Οι συμμετέχοντες μετά την προσέλευση τους στη ζώνη παράδοσης  θα κατευθύνουν, με τη συνοδεία των διοργανωτών και των εθελοντών του αγώνα, στο κολυμβητήριο όπου και θα ετοιμαστούν φορώντας τον κολυμβητικό τους εξοπλισμό με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Λόγω της πολύ μικρής αναμονής οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έρθουν έχοντας φορέσει το μαγιό τους από το σπίτι (κάτω από τα ρούχα αγώνα).

Οδηγίες για τον αγώνα Παραλαβή Αγωνιστικού Πακέτου – Race Kit

Το race kit που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες από τη γραμματεία περιλαμβάνει:

Σκουφάκι πισίνας με το λογότυπο των αγώνων Pho3nix kids Triathlon by Nicola Spirig, το οποίο θα πρέπει να φοράνε όλοι οι συμμετέχοντες. Βραχιολάκι αναγνώρισης ηλικιακής ομάδας με τον αριθμό συμμετοχής, διαφορετικό χρώμα σε κάθε ηλικία:


• Μπλε / Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο
• Κόκκινο / Α’- Β’ Δημοτικού
• Πράσινο / Γ’- Δ’ Δημοτικού
• Κίτρινο / Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού
• Πορτοκαλί / Γυμνάσιο
Αυτοκόλλητα (υποχρεωτική τοποθέτηση):
• για το ποδήλατο
• το κράνος
• την τσάντα (της διοργάνωσης)
• την μπλούζα που θα τρέξετε
Οδηγίες για την τοποθέτησης θα βρείτε εδώ.
Αυτοκόλλητα τατουάζ του αγώνα (προαιρετική τοποθέτηση)

Οδηγίες τοποθέτησης:
• ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ & ΣΤΕΓΝΟ ΔΕΡΜΑ Χωρίς αντιηλιακά, λάδια και προϊόντα μακιγιάζ
• ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ την προστατευτική μεμβράνη
• ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ την πλευρά με την κόλλα στο δέρμα και ταμπονάρετε με βρεγμένο ύφασμα, όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.
• Αφαιρέστε την πίσω όψη του χαρτιού – Έτοιμο!!!
Για την ΑΦΑΙΡΕΣΗ /Κάντε μασάζ με baby oil ή κάτι παρόμοιο
Αναμνηστικά δώρα από τους υποστηρικτές της διοργάνωσης

τηλέφωνο πληροφοριών +306979335185

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού