Thelemite

Thelemite
Thelemite

Ακούγοντας το ντεμπούτο των Thelemite, καταλαβαίνεις ότι η μπάντα αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Και ανυπομονείς να ακούσεις την εξέλιξή τους στο μέλλον. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς την προσμονή μου να ακούσω το δεύτερο album τους, που είναι ήδη έτοιμο και για το οποίο οι Thelemite βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την κυκλοφορία του. 

Μελωδικό heavy metal

Μία ακρόαση του “Thelemism” αρκεί, για να συνειδητοποιήσεις ότι η μπάντα περνά σε άλλο επίπεδο με το νέο της album. Σε top επίπεδο. Κάθε οπαδός του μελωδικού heavy metal θα βρει ό,τι ακριβώς επιθυμεί στη δεύτερη αυτή προσπάθεια των Thelemite: πιασάρικες μελωδίες, τεράστια riffs, απίστευτα δουλεμένες φωνητικές γραμμές, ένα ογκώδες rhythm section και μία πολύ δυνατή παραγωγή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Μανόπουλος και η παρέα του έχουν δουλέψει σκληρά, ώστε να επιτύχουν αυτό το θαυμάσιο αποτέλεσμα, έχουν δουλέψει επίμονα σε κάθε τομέα, από τις κιθάρες και τα φωνητικά μέχρι και τους στίχους.

Thelemite Δουλειά με φαντασία και έμπνευση

Το σημαντικό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι η δουλειά αυτή συνδυάζεται με την φαντασία, την έμπνευση. Κάθε τραγούδι κρύβει μέσα του έναν μικρό μουσικό θησαυρό, που ενθουσιάζει, έναν θησαυρό, που δε χρειάζεται πολύ ψάξιμο, για να τον ανακαλύψεις! Έτσι μόνο, αν αναγκαζόμουν, θα ξεχώριζα ως αγαπημένα μου τα “Dark Horizons”, “Siren Song”, “Blood Brothers” και “Eternal Evil”. Οι Thelemite έχουν αυτό το ιδιαίτερο “κάτι” που τούς κάνει να διαφέρουν. Στα τραγούδια τους θα βρεις τους Judas Priest, τους Black Sabbath, τον Yngwie Malmsteen, τους Europe, τους Savatage, τους Metallica και πολλά άλλα μεγαθήρια των ’80s.

Thelemite
Thelemite

Ικανοί να κάνουν ένα μεγάλο βήμα

Έχουν διαμορφώσει το δικό τους στυλ, στο οποίο μπορείς να βρείς ακόμη και pomp rock ή και power/speed στοιχεία. Εξάλλου, γενικότερα όλο το album είναι πολύ πιο heavy από το ντεμπούτο, όπως και πιο σκοτεινό, επικό και δραματικό. Μπορείτε, συμπερασματικά, να περιμένετε κάτι πάρα πολύ καλό από τους Thelemite, οι οποίοι παρουσιάζονται ικανοί να κάνουν ένα μεγάλο βήμα καλλιτεχνικά. Και αυτή η διαπίστωση καθόλου έκπληξη δεν μού προκαλεί, καθώς μιλάμε σχετικά με ένα έργο, για το οποίο κύριος υπεύθυνος είναι ένας τρομερά ταλαντούχος μουσικός, ο Γιάννης Μανόπουλος. Μπράβο, το “Thelemism” θα κάνει πολύ κόσμο να παραμιλά!

Δημήτρης Ζαχαρόπουλος Myth of rock

Thelemite Heavy Metal Band

Οι Thelemite από την Αθήνα δημιουργήθηκαν το 2010. Παίζουν Heavy Metal το οποίο διανθίζουν με αρκετές επιρροές τόσο από την Σκανδιναβική μελωδική Hard Rock σχολή, όσο και από τον νεοκλασικό και μελωδικό Metal ήχο. Οι Rainbow, ο Malmsteen, οι Europe καθώς και οι Riot, Savatage, Letaherwolf και Fifth Angel έχουν σίγουρα επηρεάσει το μουσικό στίγμα της μπάντας το οποίο γίνεται σαφές μέσα από το ντεμπούτο τος “Slave To Desire” που κυκλοφόρησε το 2013 από την Steel Gallery Records. Το 2021 ακολουθεί δεύτερος δίσκος Thelemism. To 2023 ήρθε νέος δίσκος Survival of Fittest.

Ο νέος δίσκος ξεκινάει μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα με τα δύο πρώτα κομμάτια “Night of the Wolf” και “Black Hearted”. Απόλυτος κλασσικός heavy metal ήχος, υπέροχα φωνητικά, αρμονικές κιθάρες και εναλλαγές. Το εξαιρετικό εξώφυλλο του άλμπουμ, που δικαιωματικά τραβάει την προσοχή. Ένα χαρακτηριστικό vintage, old school heavy metal εξώφυλλο με vibes 80’s, ταιριαστό με το περιεχόμενο του δίσκου. Έργο τέχνης του Αργεντίνου καλλιτέχνη Rodrigo A. Gudiña 

Οι «ThelemitE» αποτελούνται από τους:

Γιάννης Μανόπουλος : Φωνή, Κιθάρα
Νίκος Μιχαλακάκος: Μπάσο
Ζακ Κοτσίκης: Κιθάρα & Ρένος Λιαλιούτης: Τύμπανα

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού