Τα αδέσποτα σκυλιά του Θερμαϊκού The stray dogs of Thermaikos

Τα αδέσποτα σκυλιά του Θερμαϊκού The stray dogs of Thermaikos
αδέσποτο

stray dogs Η εικόνα εγκατάλειψης ζώων δεν αρμόζει στο Δήμο Θερμαϊκού διακήρυττε προεκλογικά, η παράταξη που διοικεί σήμερα το Δήμο. Και δεσμευόταν απέναντι στους πολίτες ότι θα προσέφερε ιδιαίτερη φροντίδα στα αδέσποτα ζώα αποχορώντας από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης που φυσικά δεν έπραξε.

Περισυλλογή και περίθαλψη 

Υποσχόταν «περισυλλογή και περίθαλψη σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας», καθώς και ότι θα έθετε σε εφαρμογή προγράμματα για τη στείρωσή τους.

stray dogs
stray dogs

Τέλος στο φαινόμενο των αδέσποτων

Δεσμευόταν ότι θα δώσει τέλος στο φαινόμενο των αδέσποτων, ότι αυτή θα έδινε ηχηρό μήνυμα στους ασυνείδητους που τα άφησαν στο δρόμο, ότι θα τα αντιμετώπιζε με το σεβασμό που τους αρμόζει. Δίνοντας τους πίσω την αξιοπρέπεια που δικαιούνται! Τρία χρόνια μετά, είναι φανερό ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Δήμο, όχι μόνο δεν έχει αντιμετωπιστεί, αλλά επιδεινώθηκε παρά τις φιλότιμες και αποτελεσματικές ενέργειες του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. Τα αδέσποτα έχουν πολλαπλασιαστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Φιλοζωϊκή υποκρισία

Δεν υπάρχει κάτοικος, ειδικά στην Περαία και την Αγία Τριάδα, που να μην έχει δει πεινασμένους, καχεκτικούς, άρρωστους και τραυματισμένους σκύλους και γάτες «να κουρνιάζουν» στις άκρες των δρόμων και στα πεζοδρόμια, εκλιπαρώντας με τη στάση τους για βοήθεια. Που δεν έχει δει άψυχα ζώα να κείτονται στη μέση των δρόμων…

Δεν υπάρχει επισκέπτης του Δήμου που να μην τα έχει δει να κυκλοφορούν ταλαιπωρημένα και σε αγέλες στο παραλιακό μέτωπο, αναζητώντας λίγη τροφή και την ανθρώπινη στοργή. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολίτες που συγκινούνται και προσπαθούν να τα βοηθήσουν, όπως μπορούν.

αδέσποτα σκυλιά
Αδέσποτα σκυλιά

Για να λυθεί όμως το πρόβλημα, δεν αρκεί η εθελοντική συνεισφορά του πολίτη. Εξάλλου, είναι θεσμοθετημένη πλέον η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Η Δημοτική Διοίκηση έχει «πετάξει το μπαλάκι» της ευθύνης στο Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Καμιά δική της ενέργεια, καμιά μέριμνα από την πλευρά της . Είναι παγερά αδιάφορη στην κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας.

προεκλογικές της υποσχέσεις

Ξέχασε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και τα προεκλογικά της έντυπα που κοσμούσαν «τρυφερές» φωτογραφίες σκύλων. Αυτά τα ζώα ακόμη κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς φροντίδα! Οι Διοικούντες ας βγάλουν από τα συρτάρια, τα σκονισμένα τους φυλλάδια και ας ξαναδούν τις φωτογραφίες αυτών των ζώων που με άδολη αγάπη και παράπονο κοιτούν κατάματα στο φωτογραφικό φακό, αλλά και στην ψυχή μας.

Πηγή και άδεια δημοσίευσης Θερμαϊκός Νέα Πορεία Γιάννης Μαυρομάτης | Facebook

Φιλοζωϊκή …υποκρισία – ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (thermaikosneaporeia.blogspot.com)

thermagikos
stray dogs
Προεκλογική υπόσχεση Θερμαγικός

Προστασία – περίθαλψη – Φιλοξενεια αδεσποτων ζωων

Το θέμα των αδεσποτων ζωων ειναι ενα προβλημα που απασχολεί ιδιαιτερα το δήμο μας και παρόλο που οι φιλοζωικες οργανώσεις κανουν οτι μπορουν για να βοηθησουν, ο Δήμος, στον οποιο ανήκει και η αρμοδιότητα, δυστηχως δεν εχει προσφερει το παραμικρό στην επίλυση αυτου του θέματος. Ο συνδυασμός μας εχει αποφασισει να δωσει άμεση και λειτουργική λυση στο προβλημα. Συγκεκριμενα:

1. Δημιουργία κέντρου Φιλοξενεια ολων των αδεσποτων ζωων με πρότυπες εγκαταστασεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές των ξενοδοχείων ζωων. Άνετες στεγαζομένες θεσεις φιλοξενεί ας με ατομική αυλη αλλα ταυτόχρονα και με μεγάλους χώρους άσκησης και εκτόνωσης των ζωων.

2. Συνεργασία με τις φιλοζωικες οργανώσεις του Δήμου για τη δημιουργία ιστοσελίδας για τις υιοθεσιες των ζωων και οργάνωση bazaar υιοθεσιας ζωων ανα τακτά διαστήματα με ταυτόχρονη διαφήμιση των εκδηλώσεων σε τοπικά μεσα μαζικής διαφήμισης.

3. Συνεργασία με κτηνιάτρους του Δήμου για την περίθαλψη, στειρωση και ιατρική φροντιδα των ζωων.

4. Δημιουργια ειδικής επιτροπής στην οποια θα συμμετεχουν και απλοί φιλόζωοι πολίτες, η οποια θα διαχειρίζεται δωρεές πολιτών που θα αφορουν τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενείας, τη συγκεντρωση ζωοτροφών, την εθελοντική προσφορά εργασιας στο καταφύγιο και οποιαδηποτε αλλου είδους συνεισφορά στη φροντιδα των ζωων.

5. Ελέγχους στα δεσποζομενα ζωα, με τη βοηθεια αρχικά της αστυνομίας και αργοτερα με την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας, για την ύπαρξη σήμανσης (microchip) και καταγραφής ωστε να αποτραπεί η εγκατάλειψη περισσότερων ζωων στους δρόμους και ταυτόχρονη καταγραφή ολων των δεσποζόμενων ζωων στα αρχεία του Δήμου οπως ακριβως ορίζει και η νομοθεσία.

#ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ_ΓΙΩΡΓΟΣ

Η προεκλογική υπόσχεση είναι πιστό αντίγραφο από την σελίδα του Θερμαγικού

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού