Ποιήματα Poetry

Ποιήματα Poetry
ποιητικές συλλογές

Poetry Ποιήματα. Συλλογή Ποιημάτων Γιώργου Λαμπριανίδη παρουσίαση στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας 19.5.

Βιογραφία Γιώργου Λαμπριανίδη

Άρχισα να ταξιδεύω στον χρόνο στις 6 Αυγούστου του 1971. Στη πόλη της Δράμας από γονείς που έφερε η μοίρα εκεί, από την Καβάλα ο πατέρας Γρηγόρης, και από τις Σέρρες η μητέρα Κατερίνα. Επιβίωσα στην μαθητική μου θητεία και μου δημιούργησε η ζωή δεδομένα, να κάνω πράξη όνειρα που δεν μου ανήκαν. Έτσι άρχισα να ταξιδεύω στο χαρτί. Αυτό είναι ένα ταξίδι, που δεν επέλεξα. Όμως το πάω.

Ποιήματα του Γιώργου Λαμπριανίδη poetry

Το μόνο που πρέπει να φοβάμαι είναι αυτό που με ενώνει και με χωρίζει απο την πραγματικότητα. Είναι το ψέμα που θα πώ στον εαυτό μου. Είναι η που θα την ορίσει ως ψέμα η πραγματικότητα. Ένα τέτοιο λάθος δεν θα το κάνω. Δεν θα αφήσω να αμφησβητήσει η ματιά μου ότι ακούει η ψυχή. Δεν θα αφήσω την ψυχή να γίνει το ψέμα της συνήθειας και της καθημερινότητας. Θα ακούω θα βλέπω και θα αφήνω την ψυχή μου να ορίσει αν θα είναι ακούσματα αυτά που ακούω και εικόνες αυτά που βλέπω.

Αιμύηση

Οφθαλμών Ακούσματα

Πολλοί νεωτερικοί ποιητές αποφεύγουν αναγνωρίσιμες δομές ή φόρμες και γράφουν σε ελεύθερο στίχο. Η ποίηση όμως εξακολουθεί να διαφοροποιείται από την πεζογραφία, τηρώντας κάποιες βασικές μορφικές δομές ακόμη και στην πιο ελεύθερη μορφή της. Αντίστοιχα, ακόμη και στην παραδοσιακή ποίηση, υπάρχουν κρίσιμες στιγμές υπέρβασης των αυστηρών μορφικών συμβάσεων. Στα διακριτικά γνωρίσματα της ποίησης ανήκει η στροφή ή η στροφική ενότητα, αλλά και μεγαλύτεροι συνδυασμοί στροφών ή στίχων όπως το κάντος, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν η οπτική παρουσίαση των λέξεων και η καλλιγραφία.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού