Φωτισμός Led

Φωτισμός Led
led-lights

Πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Μαυρομάτης, ενήργησε απολύτως σύννομα σε ό, τι αφορά την σύναψη σύμβασης με τον ανάδοχο το 2018 και υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση λαμπτήρων τύπου LED.

Πανηγυρική δικαίωση της διοίκησης Μαυρομάτη για τα LED

Η συστηματική «σπέκουλα» και οι συνεχείς συκοφαντίες του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γ. Τσαμασλή και μελών της παράταξης του, σε βάρος της προηγούμενης Δημοτικής Διοίκησης του Γ. Μαυρομάτη, έπεσαν για άλλη μια φορά στο κενό. Παρά τις επίμονες προσφυγές και τις αλλεπάλληλες κατηγορίες τους, σε ελεγκτικούς θεσμούς, δεν έχουν καταφέρει να αμαυρώσουν τη χρηστή διοίκηση και το πρωτοποριακό έργο που έγινε στο Δήμο Θερμαϊκού, την πενταετία 2014 – 2019.

led neoiepivates
led

Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED.

Μια ακόμη απόφαση στα τέλη της εβδομάδας 27/10/2022, ήρθε να δικαιώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τον πρώην Δήμαρχο, Γ.Μαυρομάτη, και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας, για τις επιλογές που είχαν κάνει και τις αποφάσεις που είχαν λάβει, διοικώντας το Δήμο.

Οι τρεις Εφέτες και οι δύο εκπρόσωποι της Τ.Α. και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που συνιστούν τη σύνθεση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, έκριναν ότι ο πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Μαυρομάτης, ενήργησε απολύτως σύννομα σε ό, τι αφορά την σύναψη σύμβασης με τον ανάδοχο το 2018 και υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED.

Το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο δικαίωσε και τα τότε μέλη της Δημοτικής Διοίκησης που είχαν επίσης καταγγελθεί, ότι έδρασαν παράνομα επειδή ενέκριναν τους όρους του ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την τετράμηνη παράταση της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα στην σημερινή διοίκηση του Δήμου. Ούτε η προηγούμενη κατηγορία τους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την κατωχήρωηση του διαγωνισμού για τον φωτισμό τύπου LED, είχε τύχη, αφού απορρίφθηκε. Γιαυτό άλλωστε η ολομέλια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «άναψε πράσινο φως» για την υλοποίηση της σύμβασης και την εκτέλεση του έργου.

led
A modern street LED lighting .

Φωτισμός Δήμου Θερμαϊκού

Πολέμησαν με μένος, το συγκεκριμένο έργο για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν και απόδειξη είναι η παράδοξη στάση τους. Από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης (2014 – 2019), ψήφισαν ‘Ναι’ στην οικονομοτεχνική μελέτη , στη σύναψη δανείου, στην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών του έργου, στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών και των τεχνικών προσφορών, στην αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών, αλλά είπαν ‘Όχι’ στην κατακύρωση στον ανάδοχο. Συκοφάντησαν μια ολόκληρη παράταξη με όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους, αλλά δεν κατάφεραν να έχουν αντίκρισμα!

Το έργο υλοποιήθηκε και τέσσερα χρόνια μετά, η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED και λαμπτήρες , παρέχει στο Δήμο Θερμαϊκού εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60%, ανάλογη οικονομία πόρων για τα δημοτικά ταμεία, ισχυρό φωτισμό και ασφάλεια για το σύνολο των κατοίκων, και συντήρηση του δικτύου για άλλα έξι χρόνια από τον ανάδοχο του έργου. 

«Παρά τα προβλήματα και τις ‘τρικλοποδιές’ φέραμε εις πέρας ένα πρωτοποριακό έργο, αν αναλογιστούμε ότι τώρα, λόγω και των γενικότερων συνθηκών, αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του φωτισμού τύπου LED. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, οι καταγγελίες και οι προσφυγές σε βάρος μας, δεν μας ανησύχησαν στο παραμικρό. 

Οι συκοφαντίες καταρρίφθηκαν. 

ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (thermaikosneaporeia.blogspot.com)

Πηγή και άδεια αναδημοσίευσης

Θερμαϊκός Νέα Πορεία Γιάννης Μαυρομάτης

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού