Ονειρεμένες Κουζίνες Από την σχεδίαση στην εφαρμογή Dreamy Kitchens

Ονειρεμένες Κουζίνες Από την σχεδίαση στην εφαρμογή  Dreamy Kitchens
Ονειρεμένη Κουζίνα

Dreamy Kitchens Μέχρι να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και να κατασκευάσουμε τα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/, θα πρέπει να πάρουμε αρκετές αποφάσεις για να δούμε την κουζίνα του σπιτιού μας έτοιμη και σύμφωνα με το στυλ που επιθυμούμε. Παρακάτω θα δούμε κάποια βασικά στοιχεία στα οποία οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σταθούν, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις τους, το στυλ του υπολοίπου σπιτιού, τα υλικά, τον φωτισμό και ακόμη και την ανάγκη για την ενσωμάτωση της με το σαλόνι.

Κατανοώντας το στυλ που θέλουμε:

Μοντέρνο με κομψά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι και χαλαζίας, κρυφές συσκευές και ενσωματωμένος φωτισμός καθορίζουν αυτό το στυλ.

Στο ρουστίκ πρυτανεύουν οι ζεστές αποχρώσεις του ξύλου, τα εκτεθειμένα τούβλα και η πέτρα. Παράλληλα  οι vintage πινελιές ενός πέτρινου ή μαρμάρινου νεροχύτη παλιάς αγροικίας  μπορούν να προσφέρουν μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Dreamy Kitchens

kouzines-klasikes
kouzines-klasikes

Για τους ιδιοκτήτες που δεν συμβιβάζονται με το industrial στυλ, μπορεί να φανεί αντάξια των προτιμήσεων τους, μιας και μπορούν με λίγα υλικά, και κυρίως με αυτά που διαθέτει ο χώρος, όπως τα εκτεθειμένα δοκάρια, οι μεταλλικές επιφάνειες, οι πάγκοι από σκυρόδεμα και τα κρεμαστά φώτα μπορούν να  προσφέρουν μια ωμή, αστική αισθητική.

Στις μεσογειακές χώρες συναντούμε κυρίως γήινα χρώματα, πλακάκια από τερακότα, πινελιές από φυσική πέτρα και υφάνσεις που συνθέτουν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και σπιτικής θαλπωρής.

Έπιπλα κουζίνας: Dreamy Kitchens

Το μασίφ ξύλο προσφέρει ανθεκτικότητα και ζεστασιά, ενώ το τεχνητό MDF είναι πιο οικονομικό. Το Laminate προσφέρει ευελιξία και εύκολη συντήρηση. Τα γυαλιστερά λευκά ντουλάπια κουζίνας είναι πολύ όμορφα και έχουν ιδιαίτερο στυλ.

Πάγκοι: Ο γρανίτης και ο χαλαζίας προσφέρουν διαχρονική κομψότητα, ενώ το μάρμαρο προσθέτει ζεστασιά και χαρακτήρα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας διαθέτει κομψότητα και υγιεινή. Ερευνήστε και άλλες τεχνοτροπίες και υλικά όπως οι πάγκοι από corian.

Δάπεδο: Το πλακάκι είναι ανθεκτικό και αδιάβροχο, ενώ το σκληρό ξύλο προσθέτει ζεστασιά και κομψότητα. Από την άλλη, μια εναλλακτική είναι και η σανίδα πολυτελείας από βινύλιο που έχει προσιτή τιμή και εύκολη συντήρηση. Επενδύστε σε χαρακτηριστικά εργονομικής σχεδίασης, όπως πτυσσόμενα ράφια και soft close ευρύχωρα συρτάρια για εύκολη πρόσβαση και μειωμένη καταπόνηση.


Mastering the Light: Dreamy Kitchens

Ο φωτισμός μπορεί να αποτελείται από λωρίδες LED, που συνήθως μπαίνει κάτω από τα έπιπλα κουζίνας καιφωτίζει την επιφάνεια του πάγκου. Τα κρεμαστά φώτα πάνω από τα νησιά παρέχουν εστιασμένο φως. Τα χωνευτά φώτα προσφέρουν γενικό φωτισμό.

Ο φωτισμός περιβάλλοντος μπορεί να ενισχυθεί με διακόπτες dimmer ή έξυπνο φωτισμό  που προσαρμόζεται ανάλογα με την διάθεση μας και τις ώρες της ημέρας. Το φυσικό φως δίνει μια άλλη αίσθηση στον χώρο, ειδικά τις πρωινές ώρες. Εκμεταλλευτείτε το φως της ημέρας προσθέτοντας στον σχεδιασμό μεγάλα παράθυρα και φεγγίτες για μια φωτεινή, ευάερη αίσθηση.

kouzines klasikes theodoridis 1
Dreamy Kitchens
Ανοιχτή κουζίνα: τα κατά και τα υπέρ

Οι ανοιχτές κουζίνες https://www.theodoridi.gr/proioda/monternes-kouzines/ προάγουν την κοινωνικότητα και δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας. Ωστόσο θα πρεπει να λάβετε υπόψη τους παρακάτω παράγοντες:

Ο αποτελεσματικός αερισμός είναι ζωτικής σημασίας για να μην εισχωρούν οι μυρωδιές στα υπόλοιπα δωμάτια

Εξασφαλίστε άφθονο χώρο αποθήκευσης για να αποφύγετε την ακαταστασία που μπορεί να επεκταθεί και στο σαλόνι.

Διατηρήστε μια τακτοποιημένη κουζίνα, καθώς το χάος γίνεται ορατό σε όλους.

Προσαρμόστε την κουζίνα σύμφωνα με τις ανάγκες σας:

Τελικά, η καλύτερη κουζίνα αντανακλά τις μοναδικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής σας. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις προς προβληματισμό:

Αν σας αρέσει το μαγείρεμα στην κουζίνα, σίγουρα θα δώσετε έμφαση στην λειτουργικότητα  και στις συσκευές τις οποίες θέλετε να έχουν ποιότητα κατασκευής. Αν όμως δεν αγαπάτε να παίρνατε πολλές ώρες πάνω από την κατσαρόλα, ή ίσως και καθόλου, τότε δώστε  προτεραιότητα στην αισθητική και την ευκολία χρήσης.

Φιλοξενείτε συχνά μεγάλες συγκεντρώσεις; Σκεφτείτε ένα σχέδιο επίπλων κουζίνας με  νησί για την προετοιμασία του φαγητού. Βεβαιωθείτε ότι οι πάγκοι, τα ντουλάπια και οι συσκευές θα είναι προσβάσιμα για όλους όσους χρησιμοποιούν την κουζίνα.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένας έμπειρος σχεδιαστής μπορεί να κατανοήσει καλυτέρα τι θέλετε να φτιάξετε και να το κάνει πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα και την αισθητική. Συγκρίνετε τιμές από διαφορετικούς εργολάβους για να εξασφαλίσετε ένα καλό κόστος και για να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας.

Dreamy Kitchens

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού