AINOS ΑΙΝΟΣ

AINOS ΑΙΝΟΣ
ΑΙΝΟΣ

Ainos στην ΑΙΝΟΣ, δηλώνουνε υπέρμαχοι του ευ ζην! Γι’ αυτό συλλέγουνε με μεράκι τα πιο φρέσκα, αγνά λαχανικά για να τα απολαμβάνετε πάντα φρέσκα και αναλλοίωτα, με όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες τους!

ΑΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ AINOS

ΑΙΝΟΣ είναι μία αμιγώς ελληνική, οικογενειακή εταιρία, με βαθιά γνώση στην παραγωγή, επεξεργασία και κατάψυξη λαχανικών, και έχει περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό μπορεί να ελέγχει όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας με αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας. Γιατί, για την οικογένεια ΑΙΝΟΣ, η παραγωγική διαδικασία – από την σπορά μέχρι την επίβλεψη και τη συγκομιδή – αποτελεί μία ιεροτελεστία. Έτσι φτάνει η αυθεντική γεύση που αναζητάτε από το μποστάνι της φύσης… στο πιάτο σας!

AINOS
ΑΙΝΟΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στηρίζουμε την ΑΙΝΟΣ

Στον Δήμο Θερμαϊκού τα προϊόντα ΑΙΝΟΣ βρίσκονται στα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη στην Περαία Λεωφόρος Ανθέων 55, 57019 και στην Νέα Μηχανιώνα Λεωφόρος Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας 42, 57004 , AINOS
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η ανακοίνωση της εταιρείας AINOS

«Σε απάντηση του από 4.3.2024 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης περί επιβολής στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» προστίμου ύψους €742.000 ευρώ για δήθεν παράβαση της διάταξης του άρθρου 54 του ν. 5045/29.7.2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η εταιρεία γνωστοποιεί τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 54 του Ν. 5045/2023 «… απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021».

Στο πλαίσιο ελέγχου η εταιρεία συνεργάστηκε με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και ελέγχθηκαν συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) κωδικοί προϊόντων, για είκοσι οκτώ (28) εκ των οποίων κρίθηκε ότι τηρήθηκε η προαναφερθείσα διάταξη και ουδέν πρόστιμο επιβλήθηκε.

Για πενήντα (50) κωδικούς προϊόντων κρίθηκε ότι κατά την ελεγχόμενη περίοδο από 02.10.2023 μέχρι 31.10.2023 η εταιρεία δήθεν εμφάνισε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το ίδιο χρονικό διάστημα του έτους 2021.

Ως εκ τούτου, η «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ» δηλώνει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός της ότι:

  • η έκθεση ελέγχου της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίθει λαθών και ανακριβειών, καθότι δεν έχει ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό του μεικτού περιθωρίου κέρδους το κόστος παραγωγής των προϊόντων, το οποίο για τα προϊόντα αυτά υπολογίζεται λογιστικώς σε τριμηνιαία βάση.
  • ουδέποτε αποκόμισε, κατά τρόπο παράνομο ή αθέμιτο, κέρδη από τη διάθεση των προϊόντων της στο καταναλωτικό κοινό.
  • προτίθεται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προς ακύρωση της απόφασης επιβολής προστίμου και προς αποκατάσταση της εταιρικής φήμης της.

Η συνέχεια λοιπόν , εκτός του διαδικτύου και στις αίθουσες των δικαστηρίων!!!

Για την πληρότητα του ρεπορτάζ παραθέτουμε και την χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σκρέκα.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του υπουργείου, το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε 72 κωδικούς προϊόντων (1/7/2023 έως 30/9/2023), διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 50 κωδικούς αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και των φαινομένων αισχροκέρδειας είναι συνεχής και καθημερινή. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, θα εντείνονται και όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επικρατήσει η τάξη και η ευνομία σε όλη την αγορά. Η πάταξη κάθε παράνομης δραστηριότητας και η προστασία των καταναλωτών είναι υποχρέωσή μας.

Μοναδικό κριτήριο της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εφαρμογή του νόμου και η στήριξη των νοικοκυριών που πλήττονται από τον πληθωρισμό». AINOS

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού