Aquathlon

Aquathlon
kids-aquathlon

Το Aquathlon που προκύπτει από τη σύντμηση της ιταλικής λέξης Aqua νερό και της ελληνικής Αθλον αγώνας είναι ένα από τα πιο μοντέρνα αθλήματα του Προγράμματος των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Ο αγώνας Aquathlon θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου σε 2  διαφορετικές φάσεις

Σάββατο 16/9 Aquathlon 16:30

Κατηγορία 5-12 ετών κολυμβητικό επίπεδο ακαδημίας & Κατηγορία 9-12 ετών (κολυμβητικό επίπεδο προαγωνιστικής) Περιλαμβάνει: 1.Κολύμβηση: στο χώρο της θερμαινόμενης πισίνας του ΛΙΝΤΟ (50μ) 2. Τρέξιμο:  στο χώρο του ανατολικού parking του ΛΙΝΤΟ. Η ζώνη αλλαγής (μετάβαση από το ένα άθλημα στο άλλο) θα βρίσκεται ανάμεσα στο χώρο διεξαγωγής της κολύμβησης και του τρεξίματος, εντός της εγκατάστασης του ΛΙΝΤΟ. Ο τερματισμός θα γίνει ανάμεσα στο ανατολικό parking του ΛΙΤΝΟ και το κλειστό μπάσκετ του ΛΙΝΤΟ. Παρακαλείστε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του αγώνα την εβδομάδα πριν τον αγώνα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

Κατηγορία 13-18 ετών κολυμβητικό επίπεδο αγωνιστικής Κολύμβηση: στο χώρο της θερμαινόμενης πισίνας του ΛΙΝΤΟ (50μ) Τρέξιμο:  στο χώρο του ανατολικού parking του ΛΙΝΤΟ και ευθεία ανάμεσα σε κολυμβητήριο και κλειστό μπάσκετ. Η ζώνη αλλαγής (μετάβαση από το ένα άθλημα στο άλλο) θα βρίσκεται ανάμεσα στο χώρο διεξαγωγής της κολύμβησης και του τρεξίματος, εντός της εγκατάστασης του ΛΙΝΤΟ. Ο τερματισμός θα γίνει ανάμεσα στο ανατολικό parking του ΛΙΤΝΟ και το κλειστό μπάσκετ του ΛΙΝΤΟ. Παρακαλείστε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του αγώνα την εβδομάδα πριν τον αγώνα για ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

Aquathlon
Aquathlon

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑ AQUATHLON ΗΡΑΚΛΕΙΟ 16.9. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Είσοδος από το δυτικό parking ΛΙΝΤΟ – γραμματεία αγώνων

(κερκίδα κολυμβητηρίου)

  • Παραλαβή αριθμού αγώνα και παραμονή στο χώρο συγκέντρωσης των αθλητών
  • Τοποθέτηση  παπουτσιών στη ζώνη αλλαγής
  • Τεχνική ενημέρωση συμμετεχόντων, μετακίνηση στο σημείο έναρξης της κολύμβησης

    Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν φορέσει κάτω από τα ρούχα τους το μαγιό τους έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα η προετοιμασία της έναρξης. Θα υπάρχει προσωπικό για να βοηθήσει, εφόσον υπάρχει ανάγκη,  να ετοιμαστούν φορώντας τον κολυμβητικό τους εξοπλισμό (για όσους τον χρειάζονται).
  • Κατά την έναρξη του κολυμβητικού σκέλους, οι αθλητές θα μοιράζονται σε  σειρές των 6 ατόμων και αφού ολοκληρώσουν το σύνολο του αγώνα θα μπορούν να τους παραλάβουν οι γονείς τους από το σημείο που τα άφησαν αρχικά.
    Οι γονείς/συνοδοί θα πρέπει να επιλέξουν που θα καθίσουν: α) στην κερκίδα του κολυμβητηρίου ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα κολύμβησης ή β) στον χώρο του parking του κλειστού γηπέδου μπάσκετ ώστε να παρακολουθήσουν το δρομικό σκέλος της δράσης καθώς και τον τερματισμό.

Ηράκλειο Κρήτης Παγκρήτιο Στάδιο

Πρόκειται για ένα σπορ το οποίο ταιριάζει απολύτως με τη σύγχρονη παγκόσμια τάση του δρομικού κινήματος και της διοργάνωσης αγώνων που συνδυάζουν διάφορες και διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες multisports.

Στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες το Aquathlon περιλαμβάνει τρία μέρη: τρέξιμο δυόμισι χιλιομέτρων, κολύμβηση ενός χιλιομέτρου και πάλι τρέξιμο δυόμισι χιλιομέτρων. Το άθλημα συνδυάζει τις δυο βασικές αερόβιες ασκήσεις οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό και είναι προσιτές για όλους.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού