Wine tourism Οινοτουρισμός

Wine tourism Οινοτουρισμός
Οινοτουρισμός

Wine tourism Οινοτουρισμός η Δράμα είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση οινοτουριστικού προορισμού, και αυτό γιατί κινείται κόντρα στο ρεύμα της εποχής, το οποίο ευνοεί την αναβίωση γηγενών ποικιλιών.

Η πρώτη ύλη των κρασιών

Eδώ, ως πρώτη ύλη των κρασιών παραμένουν αρκετές ξένες ποικιλίες. Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc, Syrah, Cabernet Franc, Nebbiolo, Tempranillo συμπορεύονται με Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο. Και όμως, η Δράμα, με μια οινική παλέτα όχι τοπική, αλλά μεσογειακή –λίγο ελληνική, λίγο γαλλική, λίγο ισπανική, λίγο ιταλική– έχει καταφέρει κάτι που σε άλλους οινικούς προορισμούς χρειάζεται πολλή προσπάθεια: να βγαίνει προς τα έξω συνασπισμένα, με ενιαία οινική ταυτότητα. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν παίζει κάποια ποικιλία ή ένα συγκεκριμένο οινοποιείο, αλλά η ίδια η Δράμα, το terroir της και η δουλειά των οινοποιών που χτίζουν το brand name της. Με οίνους ΠΓΕ Δράμα, ΠΓΕ Αγορά, ΠΓΕ Αδριανή, η περιοχή βγάζει αναγνωρίσιμα, αγαπητά κρασιά. Στο Κτήμα Παυλίδη θα βρείτε την τριλογία Thema λευκό, ροζέ, ερυθρό μαζί με την τετραλογία Emphasis, που αποτελείται από τέσσερις διαφορετικούς μονοποικιλιακούς οίνους, ενώ στο Κτήμα Τέχνη Οίνου παράγονται ιδιαίτερα κρασιά, όπως το ιταλοτραφές Nebbio από τη διάσημη ερυθρή ποικιλία Nebbiolo του Πιεμόντε.

Κτήμα Παυλίδη

Στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ πιστεύουμε ότι τα μεγάλα κρασιά πρέπει να αντικατοπτρίζουν το terroir, τον τρύγο και την προσωπικότητά τους. Τα κρασιά μας έχουν επίπεδο υψηλής ποιότητας με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και με κάθε τρόπο τον τελικό καταναλωτή. Για εμάς όλα ξεκινούν από το αμπέλι. Από το κλάδεμα μέχρι τη συγκομιδή μέχρι τα τελικά χαρμάνια ακολουθούμε τις αισθήσεις μας για να δημιουργήσουμε μοντέρνα και ισορροπημένα κρασιά.

ένα από τα λίγα οινοποιεία

Ότι κάνουμε στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, από το να είμαστε ένα από τα λίγα οινοποιεία στην Ελλάδα που εκτελούν νυχτερινή συγκομιδή έως βαρυτική ροή και εγκατάσταση δύο μετεωρολογικών σταθμών στους αμπελώνες μας γίνονται για να δημιουργούμε κρασιά άνισης ποιότητας και στυλ. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε δρυς για τα κόκκινα κρασιά μας, αλλά προσέχουμε πολύ να μην καλύπτονται τα αρώματα των φρούτων από δρυς.

Οινοτουρισμός
Wine Tourism
Wine tourism Οινοτουρισμός στην Δράμα

Τα αμπέλια μας προστατεύονται από τρία καταφύγια βουνά: το Φαλακρό 2.233 μέτρα, το Μενίκιο 1.964 μ. και το Παγγαίο 1.956 μ.. Η περιοχή φημίζεται για την εξόρυξη ποιοτικών μαρμάρων που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Οι δροσεροί άνεμοι που προέρχονται από το Νευροκόπι σε συνδυασμό με μια μεγαλύτερη από το μέσο όρο καλλιεργητική περίοδο μεταφράζονται σε έντονες γεύσεις φρούτων, πλήρη δομή και εξαιρετικό ποικιλιακό χαρακτήρα. Τα εδάφη εδώ παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία, από εδάφη ερυθρά αργιλώδη στα χαμηλότερα υψόμετρα μέχρι μαρμαρογλεμικό ασβεστόλιθο στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Τα κρασιά μας χαρακτηρίζονται από τον ζωηρό χαρακτήρα των φρούτων και την ισορροπημένη οξύτητα.

Mονοποικιλιακά κρασιά

Εκτός από τη σειρά κρασιών ΘΕΜΑ (κόκκινο, λευκό και ροζέ), το οινοποιείο μας διαθέτει μια συναρπαστική περιορισμένη κυκλοφορία κρασιών που ονομάζονται EMPHASIS. Τέσσερα μονοποικιλιακά κρασιά τα οποία είναι EMPHASIS Ασύρτικο, EMPHASIS Chardonnay, EMPHASIS Tempranillo και EMPHASIS Syrah

Οινοτουρισμός
Wine Tourism

Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων. Η διάθεση στον καταναλωτή ποιοτικών προϊόντων, αναγνωρίσιμων, με εκλεπτυσμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Για την επίτευξη των στόχων τους διαθέτουν αμπελώνα 600 στρεμμάτων, ενώ υπάρχει η προοπτική συστηματικής επέκτασής τους με βασικό σκοπό την κάλυψη της παραγωγής από ιδιόκτητα αμπέλια, έτσι ώστε η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Στους αμπελώνες τους καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, γνωστές αλλά και λιγότερο διαδεδομένες, επιδιώκοντας πάντα, να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών (terroir). Οι αμπελώνες του Κτήματος Παυλίδη εκτίνονται στις περιοχές των Κοκκινογείων και Περιχώρας Δράμας. Και οι δύο αυτές περιοχές ήταν γνωστές για τα αμπελοτόπια τους από την αρχαιότητα ακόμη, και μέχρι τα μισά του περασμένου αιώνα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάδειξη όλων εκείνων των χαρακτηριστικών των ποικιλιών που συνδέονται με το μικροκλίμα της περιοχής μας, διατηρούνται ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες λαμβάνουν χώρα χειρωνακτικά.

Κοκκινόγεια Δράμας

Τηλέφωνο 2521058300

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού