Wardrobes Ντουλάπες: Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας

Wardrobes Ντουλάπες: Πως μπορείτε να αξιοποιήσετε τους αποθηκευτικούς χώρους του σπιτιού σας
Ντουλάπες

Wardrobes Όλοι έχουμε συνηθίσει να έχουμε στο σπίτι μας διάφορα ντουλάπια ή ντουλάπες στα οποία φυλάμε τα αντικείμενά μας, είτε αυτά είναι ρούχα, σκεύη κουζίνας ή κάποια εργαλεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Βέβαια, πολλές φορές ο χώρος αυτός δεν φτάνει για να φιλοξενήσει όλα τα κομμάτια εκείνα που θέλουμε να κρατήσουμε, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους, χωρίς πραγματικά να τα έχουμε ανάγκη.

Αξιοποιήσουμε τους χώρους

Στις ντουλάπες μπορούμε να διατηρήσουμε οργανωμένα τα ρούχα και τα λευκά είδη, όπως κουβέρτες και ρούχα που δεν τα χρησιμοποιούμε συνήθως και απλά θέλουμε να είναι τακτοποιημένα και προσβάσιμα. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους χώρους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ντουλάπες Μαθιός

Καλύτερη προσβασιμότητα στις ντουλάπες

Τα ρυθμιζόμενα ράφια καλύπτουν διάφορα μήκη ρούχων και ανάγκες αποθήκευσης. Εξετάστε τα πτυσσόμενα ράφια για καλύτερη προσβασιμότητα στις βαθιές ντουλάπες.

Οι διπλές ράβδοι κρεμάσματος μεγιστοποιούν τον χώρο, επιτρέποντας μακριά και κοντά ρούχα.

Ενσωματώστε συρτάρια για ευαίσθητα ρούχα ή αξεσουάρ. Επιλέξτε μηχανισμούς soft-close για  ευκολία πρόσβασης και καλύτερη διαχείριση των ντουλαπιών χωρίς χτυπήματα.

Φτιάξτε ντουλάπια χωρισμένα σε διαμερίσματα για να ξεχωρίζετε τα παπούτσια, τις ζώνες και τις τσάντες σας.

Κατασκευή συρόμενης ντουλάπας

Σκεφτείτε την κατασκευή συρόμενης ντουλάπας, είναι ιδανικές να βελτιστοποιήσετε τον χώρο σας, μιας που δεν θέλουν μπροστά χώρο για το άνοιγμα της πόρτας. Επίσης, είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια. Μπορείτε να τις διακοσμήσετε με το δικό σας γούστο. Εξωτερικά οι πόρτες τους μπορεί να είναι και από γυαλί αμμοβολής για να μην φαίνεται το περιεχόμενο στα συρτάρια. Αυτή η ντουλάπα είναι άνετη, ακόμα και για ένα παιδικό δωμάτιο.

Οι συρόμενες ντουλάπες τα τελευταία χρόνια προτιμώνται περισσότερο,ειδικά στα μικρότερα υπνοδωμάτια. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πως θα επιλέξετε το κατάλληλο στυλ, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Προσέξτε να έχουν στιβαρές ράγες από χάλυβα ή αλουμίνιο για ομαλή και αθόρυβη ολίσθηση.

Οι σιδερένιες ντουλάπες βαρέως τύπου wardrobes

Καλό είναι να είναι κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο, MDF ή γυαλί με αμμοβολή. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε καθρέφτη μπροστά από τις πόρτες. Τα πάνελ με καθρέφτη επεκτείνουν οπτικά το χώρο και δίνουν την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Το πιο κοινό σημείο για να τοποθετήσετε τα ντουλάπια σας είναι κοντά σε ένα παράθυρο που υπάρχει φυσικό φως. Μεγιστοποιήστε το χώρο στους τοίχους, επιλέγοντας ντουλάπες που εκτείνονται μέχρι την οροφή του σπιτιού. Στον πλεονάζοντα χώρο μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα που τα χρησιμοποιείτε σπάνια ή σχεδόν ποτέ, απλά θέλετε να υπάρχουν εκεί για πιθανή χρήση στο μέλλον.

Χρησιμοποιήστε τις κενές κόγχες του σπιτιού σας για να φτιάξετε εντοιχισμένες ντουλάπες,

Οι ντουλάπες δεν είναι μόνο για εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να τις προσαρμόσετε και έξω στο μπαλκόνι ή την βεράντα σας.

Υπάρχουν αδιάβροχες ντουλάπες από επεξεργασμένο ξύλο ή σύνθετα υλικά στις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μαξιλάρια, τα εργαλεία της κηπουρικής, τα ριχτάρια από τους καναπέδες ή άλλο εξοπλισμό.

Οι σιδερένιες ντουλάπες βαρέως τύπου μπορούν να φιλοξενήσουν εργαλεία, αθλητικό εξοπλισμό ή εξοπλισμό κηπουρικής. Οι ντουλάπες εξωτερικού χώρου πρέπει να έχουν τον κατάλληλο αερισμό για να αποτρέπεται η συσσώρευση υγρασίας.

Πρόσθετες συμβουλές:

Ενσωματώστε προφίλ LED μέσα στην ντουλάπα ή πάνω από τις κρεμαστές ράγες για καλύτερη ορατότητα.

Οι στρατηγικά τοποθετημένοι αεραγωγοί επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα, αποτρέποντας τις μυρωδιές μούχλας, ειδικά σε κλειστές ντουλάπες.

Μην ξεχνάτε τις τελευταίες πινελιές! Τοποθετήστε ειδικές, όρθιες σχάρες στα πλατίνα τοιχώματα της ντουλάπας για την καλύτερη οργάνωση των κασκόλ και των γραβατών σας. Επίσης, μια ενσωματωμένη σιδερώστρα στην ντουλάπα θα κάνει την διαφορά στην διαμόρφωση του χώρου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αποθήκευσης, τον διαθέσιμο χώρο και το προσωπικό σας στυλ, μπορείτε να σχεδιάσετε μια ντουλάπα που όχι μόνο κρατά τα υπάρχοντά σας οργανωμένα αλλά και τα αναδεικνύει. Wardrobes

ΜΑΘΙΟΣ
Ντουλάπες Wardrobes

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού