Φράγμα Θέρμης Thermi Barrier

Φράγμα Θέρμης Thermi Barrier
φράγμα-Θέρμης

Φράγμα της Θέρμης Thermi Barrier τα τελευταία χρόνια κερδίζει την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών του, το οποίο συνδυάζει το υγρό στοιχείο με το πράσινο της ψυχαγωγίας και το πλήθος δραστηριοτήτων για τα παιδιά

Δίπλα στην Θεσσαλονίκη

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη Θέρμη, ένας μικρός πνεύμονας 50 στρεμμάτων είναι διαθέσιμος για να αναζωογονήσει το σώμα και να βοηθήσει την ηρεμία του πνεύματος από τους ρυθμούς του αστικού τοπίου. Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από δέντρα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει, να χαλαρώσει και να διασκεδάσει.

Σήμα κατατεθέν του φράγματος είναι η τεχνητή λίμνη όπου βρίσκουν καταφύγιο ψάρια αλλά και σπάνια πουλιά, ενώ υπάρχει και ένα ξύλινο αναψυκτήριο που μοιάζει με καταφύγιο στο βουνό. Δεν μπορεί όμως κανείς να φανταστεί περί τι θαύματος πρόκειται αν δεν κάνει έναν περίπατο δεξιά της φανταστικής τεχνητής λίμνης τριάντα στρεμμάτων που βρίσκεται στις παρυφές μέσα από τα νερά.

Τεχνητή λίμνη Thermi Barrier

Το Φράγμα, μια διπλή τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε πριν από τριάντα χρόνια, σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από τη Θέρμη, σχεδιάστηκε, καλλωπίστηκε και με την πάροδο των χρόνων πήρε τη μορφή μίας άρτιας συνύπαρξης δέντρων, ψαριών, ερπετών, πτηνών και ανθρώπων με το υγρό στοιχείο.

Στη λίμνη βρίσκουν καταφύγιο ψάρια, χελώνες και αρκετά είδη πουλιών, ενώ περιμετρικά υπάρχουν χώροι για άθληση, ξεκούραση και παρατήρηση, μαζί με τραπέζια πικ-νικ. Στην κορυφή του λοφίσκου, το ξύλινο εστιατόριο προσφέρει ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου αγναντεύοντας το τοπίο πάνω από τη λίμνη, δίπλα στην παιδική του χαρά. Πεύκα και έλατα, πολλές φορές κρεμασμένα στις σχισμές των βράχων, αγκαλιάζουν και κατοπτρίζονται στα νερά, προκαλώντας να φωτογραφηθούν

Φράγμα Θέρμης

Υπέροχη Λίμνη Θέρμης

Ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει το μοναδικό τοπίο. Από τον Χορτιάτη πηγάζει το ρέμα του Βαθύλακου και στη διαδρομή του προς τον Θερμαϊκό Κόλπο κάνει “στάση” στο Φράγμα Θέρμης. Το Φράγμα δημιουργήθηκε σε πρώτη φάση το 1993 και είναι το πρώτο φράγμα της περιοχής. Αυτό δημιούργησε μια υπέροχη λίμνη με μια νησίδα πρασίνου στο κέντρο της. Το φράγμα και η λίμνη ενισχύθηκαν με ένα δεύτερο φράγμα (τσιμεντένιο), οπότε δημιουργήθηκε και μια δεύτερη μικρή λίμνη.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού