Ski Resort Χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι

Ski Resort Χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι
Καρπενήσι Χιονοδρομικά

Ski Resort Όσοι λοιπόν νοσταλγήσατε τις πίστες, τα επικά σλάλομ ή έστω μια κούπα ζεστό καφέ σε κάποιο σαλέ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι, είτε για διακοπές είτε για μονοήμερη εκδρομή

Βαρύ χειμώνας και τα χιόνια του

Το Καρπενήσι φημίζεται για τον βαρύ χειμώνα και τα χιόνια του. Στο οροπέδιο του Βελουχίου, βρίσκεται ένα από τα πιο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας που λειτουργεί από το 1974. Εκτείνεται σε 5.500 στρέμματα, σε υψόμετρο από 1.850 μέχρι 2.200 μ. και διαθέτει 11 πίστες.

Ski resort Snowboard Park

Το Καρπενήσι, όπως και όλος ο νομός, βρίσκεται σε ορεινή περιοχή σημαντικού φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί σε αρκετό βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη, με πλήθος καλοδιατηρημένων κτιρίων. Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του και οι οποίες δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους φίλους του σκι αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου σας περιμένουν οι 2 οργανωμένες πίστες Snowboard!
Ένα Snowboard Park σας υποδέχεται για ατελείωτη διασκέδαση και μία φυσική πίστα Free Flow, για τους περισσότερο μυημένους στο σπορ! Οι δύο πίστες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία για τους φανατικούς του αθλήματος, ενώ θα λειτουργήσει και μία τρίτη πίστα με μόνιμες χαμηλές πόρτες και χρονομέτρηση, στην οποία θα μπορούν να προπονηθούν και ομάδες snowboard

Ski Resort
Ski Resort

Aπάτητα χιονισμένα μονοπάτια

Ακόμα και αν δεν κάνετε σκι, ή κάποιο άλλο χειμερινό σπορ, μη χάσετε μία απολαυστική βόλτα στο βουνό του Καρπενησίου, το Βελούχι, με τους αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Οι εναέριοι και συρόμενοι αναβατήρες του Χιονοδρομικού- σας προσκαλούν να το εξερευνήσετε από ψηλά. Οι αναβατήρες του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα από 2000 άτομα ανά ώρα!

Θέλετε να φτάσετε σε απάτητα χιονισμένα μονοπάτια; Φορέστε τις φώκιες στα σκι σας και ξεκινήστε για ορειβατικό σκι! Οι φώκιες ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό που πρέπει να έχετε μαζί σας και είναι ειδικά εξαρτήματα που κολλάνε στο χιόνι, για να μην γλιστράτε καθώς ανεβαίνετε! αλλά είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας επιτρέπουν να περπατάτε. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου σας προσφέρει την εμπειρία ενός αθλήματος που δεν είναι ακόμη αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.

Καρπενήσι Ελλάδα
Ski Resort
Μουσείο Βουνού στο Καρπενήσι

Στην πόλη λειτουργεί το Μουσείο Βουνού και το ΚΙΠΕ – Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας, ενώ στα γύρω χωριά υπάρχει πλήθος από λαογραφικά μουσεία. Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού.

 Η πιο απλή υπαίθρια δραστηριότητα, όπως η πεζοπορία μετατρέπεται σε έντονη άσκηση μέσα στις χιονισμένες διαδρομές που θα ανακαλύψετε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου! Θυμηθείτε μόνο να προμηθευτείτε τα κατάλληλα χιονοπέδιλα! Η πανέμορφη φύση σας περιμένει ντυμένη στο λευκό μανδύα της για να ανακαλύψετε τα μυστικά της.

χιονοδρομικά Καρπενήσι
Ski Resort
Έλκηθρα στο χιόνι

 Νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε μια χώρα του βορρά. Ταξιδέψτε πάνω στις ολόλευκες πλαγιές με έλκηθρο και διασκεδάστε δοκιμάζοντας τις ικανότητές σας στο χιόνι! Ο ειδικός σχεδιασμός του σας προσφέρει μέγιστη ασφάλεια ακόμα και σε γρήγορα κατεβάσματα από απότομες πλαγιές. Ελάτε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου και. ανεβείτε στο απόλυτο εργαλείο διασκέδασης.

Το Βελούχι ή αλλιώς χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου σας προσκαλεί να ανεβείτε για σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Τυμφρηστού. Το χιονοδρομικό είναι ένα από τα πιο παλιά και αξιόλογα στην Ελλάδα και απέχει μόλις 10 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ακολουθώντας μια πολύ ωραία διαδρομή.

Video by John Boubouris – Videography Ski Resort

Είτε είστε πρωτάρηδες είτε προχωρημένοι, εδώ θα έχετε στη διάθεσή σας πολλές πίστες υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονους ανελκυστήρες και μια ειδική πίστα για snowboard. Οι πιο περιπετειώδεις, μπορείτε να διαλέξετε να κινηθείτε εκτός πίστας, σε μια από της 4 ελεύθερες διαδρομές που έχουν ανοιχτεί. Εάν δεν είστε λάτρεις των ακραίων σπορ, το ζεστό σαλέ του Βελουχίου θα γίνει το αγαπημένο σας σημείο για χαλάρωση. Σημειώστε ότι τα Σάββατα η νυχτερινή χιονοδρομία κρατά μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα στο Βελούχι σε δύο πίστες με τo μεγαλύτερο νυχτερινό φωτισμό στην Ελλάδα.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού