Κώστας Καραμητρούδης Gus G

Κώστας Καραμητρούδης Gus G
GusG-Ozzy

Gus G Κώστας Καραμητρούδης για εμάς, με αφετηρία την Θεσσαλονίκη έχει ταξιδέψει τον πλανήτη στο πλάι του ζωντανού θρύλου Ozzy Osbourne,

Αρχή της επιτυχίας

Επιτυχία ξεκίνησε από την Ιαπωνία. Έκανε το ντεμπούτο του με μια σουηδική μπάντα τους Dream Evil που είχαν επιτυχία στην Ιαπωνία. Πουλήσανε αρκετούς δίσκους και τους είχαν καλέσει σε περιοδείες. Ήταν μικρός πιτσιρικάς, 21 ετών, και επειδή ως γνωστόν τους αρέσουν οι κλασικοί κιθαρίστες κατευθείαν ξεχώρισε για τη δική τους αγορά. Αυτό συνεχίστηκε και με τους Firewind. Στο δεύτερο άλμπουμ τους έκαναν πρόταση να πάμε να παίξουνε για μια περιοδεία στην Ιαπωνία. Ήταν πολύ σημαντική στο να γίνουν οι Firewind αυτό που είναι σήμερα. Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει, όπως και η εκεί αγορά καθώς το κοινό τους έχει μεγαλώσει ηλικιακά.

gusG live
Gus G

Επτά χρόνια Ozzy Gus G

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες μουσικοί που έχουν διεθνή αναγνώριση ανάλογη με αυτή του Κώστα Καραμητρούδη. Εκτός από μεγάλη επιτυχία στην διεθνή metal σκηνή με τους Firewind, ο Gus G έγινε γνωστός και για την πολυετή συνεργασία του με τον Ozzy Osbourne. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, έζησε μεγάλη εμπειρία δίπλα στον Ozzy, για πάνω από 7 χρόνια.

Από την Θεσσαλονίκη στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

Η ιστορία του, σαν σενάριο. Ένας έφηβος από τη Θεσσαλονίκη που πιάνει ηλεκτρική κιθάρα στα χέρια του, ξεχωρίζει σε όλη την πόλη για το παίξιμό του και μετά πηγαίνει στο καλύτερο μουσικό κολέγιο του κόσμου. Για να το παρατήσει. Και ξαφνικά o Ozzy, η φωνή των Black Sabbath, της μπάντας που έφτιαξε το heavy metal, να τον εμπιστεύεται σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του και να του δίνει το ok να γράψει τις κιθάρες, να γίνει μέλος του προσωπικού του γκρουπ, να γυρνά μαζί του σε όλο τον κόσμο

Gus G
Σύντομη βιογραφία

Ο Κώστας Καραμητρούδης, για τους φίλους της ροκ μουσικής Gus G, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου του 1980. Ήταν 9 ετών όταν κατάλαβε πως η κιθάρα ήταν το πεπρωμένο του. Είχε ροκ ακούσματα από τον πατέρα του και δεν άργησε να αποκτήσει την πρώτη του κιθάρα και να ξεκινήσει μαθήματα στο Ωδείο.

Μόλις 17 ετών έφυγε από την Ελλάδα για να γραφτεί στο διάσημο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ στη Βοστώνη. Δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, πάρα το γεγονός ότι είχε και υποτροφία, επειδή συνειδητοποίησε ότι δεν τον ενδιέφεραν οι ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά το να ζήσει την εμπειρία.

Είναι ένας από τους νεότερους μουσικούς της heavy-metal που έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο την κιθαριστική τεχνική. Έχει παίξει σε πολλές μουσικές μπάντες όπως Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy και Dream Evil.

Έχει πραγματοποιήσει  guest εμφανίσεις με διάφορους καλλιτέχνες, όπως παίζοντας σόλο-κιθάρα στα τραγούδια «Felonies of the Christian Art» και «Life Deprived» των Old Man’s Child, στο άλμπουμ In Defiance of Existence, και στο άλμπουμ Gallows Gallery των γιαπωνέζων Sigh.

Το 2009 τον επέλεξε ο Ozzy Osbourne , ανάμεσα σε πολλούς μουσικούς για βασικό του κιθαρίστα και έκτοτε ήταν μαζί του για συνεχόμενα επτά χρόνια.

Αυτή την περίοδο είναι στην Θεσσαλονίκη και έχει προτεραιότητα την δική του μπάντα, τους Firewind.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται», λέει το ρητό και ο Κώστας Καραμητρούδης από την Καλαμαριά, το βίωσε γερά στο πετσί του, δουλεύοντας σκληρά αμέτρητες ώρες, κάνοντας θυσίες και υπομένοντας πολλά πράγματα, όπως έχει πει ο ίδιος, για να φτάσει να γίνει ο Gus G του Los Angeles, ο κιθαρίστας του Ozzy Osbourne, ο ηγέτης των αναγνωρισμένων πλέον Firewind. Κώστα είμαστε περήφανοι για σένα και ευχόμαστε τα καλύτερα στο έργο σου.

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού