Energy house Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακό

Energy house Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πιο ενεργειακό
Ενεργειακό Σπίτι

Energy house Αν θέλετε να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας, δεν χρειάζεται να κάνετε  δαπανηρές αλλαγές. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ξεκινώντας από τα βασικά που θα δούμε παρακάτω.

Αναβάθμιση λέβητα

Οι νέοι λέβητες υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούν τη μικρότερη ποσότητα ενέργειας αλλά τα παλαιότερα μοντέλα μπορούν επίσης να μετατραπούν και να γίνουν πιο αποδοτικά. Μία καλή συντήρηση στα εξαρτήματα του λέβητας πετρελαίου μπορεί να αποδίδει καλύτερα χωρίς να ζορίζεται. Η αντικατάσταση των φίλτρων είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή απόδοση ενός λέβητα όπως και ο τακτικός καθαρισμός της καμινάδας από την μαυρίλα για να μετακινείται εύκολα ο αέρας. Η σωστή συντήρηση παρατείνει τη διάρκεια της ζωής του κλιβάνου.

Μόνωση θερμοσίφωνα

Οι θερμοσίφωνες είναι αναγκαίοι για το σπίτι γιατί παρέχουν ζεστό νερό όλη την ημέρα. Το νερό θερμαίνεται όσο ο ήλιος ή το ρεύμα είναι εκεί. Για να παρατείνουμε την ζεστή και να κρατήσουμε για περισσότερο χρόνο ζεστό το νερό, μπορούμε να τυλίξουμε τον λέβητα με μια μονωτική κουβέρτα υαλοβάμβακα για να μειώσουμε την απώλεια θερμότητας.

Energy House
Energy House

Στεγανοποίηση από υγρασία και αέρα Energy House

Η στεγανοποίηση της ταράτσας https://www.monosys.gr/steganopoiisi-taratsas-asfaltopano και των κουφωμάτων πρέπει να γίνεται εξονυχιστικά. Ηοροφή του σπιτιού, είτε αυτή είναι από μπετόν είτε από ξύλο, πρέπει να είναι καλά στεγανοποιημένη πριν την εφαρμογή της μόνωσης, όπως θα δούμε παρακάτω. Αυτό θα εμποδίσει την υγρασία να μπαίνει στο εσωτερικό του χώρου και θα προστατεύσει το σπίτι μας από ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην συνολική δομή του. Προσπαθήστε να κλείσετε οποιαδήποτε ρωγμή ή άνοιγμα που υπάρχει στην ταράτσα ή το κεραμίδι.

στεγανοποίηση ταράτσας

Επιπλέον, χωρίς αεροστεγή στεγανοποίηση, θα σπαταλάτε ενέργεια όταν θα ανάβετε την θέρμανση ή την ψύξη  στο σπίτι σας. Με ειδικά, ελαστομερή, μονωτικά υλικά στεγανοποίησης το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για τους πιο κρύους μήνες, μπορούμε να τοποθετήσουμε εξωτερικές μεμβράνες παραθύρων θα αυξάνουν ακόμη περισσότερο την απόδοση.

Μόνωση Ταράτσας

Αν δεν έχετε χρήματα να δώσετε για θερμοπρόσοψη σπιτιού, μπορείτε να μονώσετε καλά τη σκεπή ή την ταράτσα, εφόσον πρώτα την έχετε στεγανοποιήσει καλά.  Μια καλή μόνωση ταράτσαςβοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κρατάει το σπίτι ζεστό το χειμώνα και  δροσερό το καλοκαίρι. Επίσης, τα συστήματα κλιματισμού δεν χρειάζεται να λειτουργούν συνέχεια και να καταναλώνουν άσκοπα ενέργεια.

Μόνωση Ταράτσας
Λειτουργήστε τις ηλεκτρικές συσκευές το βράδυ

Το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το πλυντήριο πιάτων καταναλώνουν πολλή ενέργεια και λειτουργούν σχεδόν κάθε μέρα. Εάν έχετε οικονομικό τιμολόγιο το βράδυ, δοκιμάστε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας για να πλύνετε ρούχα ή πιάτα το βράδυ. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή στεγνώματος με αέρα στο πλυντήριο πιάτων και να πλύνετε τα ρούχα σας σε μικρότερο κύκλο.

Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες

Ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης και ψύξης έως και 15%. Λειτουργεί μαθαίνοντας τις συνήθειες σας και ρυθμίζοντας αυτόματα τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να χαμηλώνετε τη θερμοκρασία πριν τον ύπνο, ένας έξυπνος θερμοστάτης μπορεί να κάνει μόνος του αυτή την ρύθμιση. Μπορείτε επίσης να ελέγχετε έναν έξυπνο θερμοστάτη από την εφαρμογή του κινητού σας, είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε όχι. Energy House

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού