ANASAZI – ΑΝΑΣΑΖΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ANASAZI – ΑΝΑΣΑΖΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
anasazi_ancient

Οι Anasazi ήταν μία λευκή φυλή πού έχτισαν ακρόπολη και φρούρια όμοια με αυτά των Μυκηνών, κατασκευασμένους δρόμους, αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα έκανε ηλιακές και αστρονομικές παρατηρήσεις και κατασκεύαζε πήλινα αγγεία και σκεύη. Δεν έμοιαζαν με τους άλλους Ιθαγενείς οι οποίοι συνήθως ζούσαν με νομαδικό τρόπο.

Διαφέρουν σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο από τους γείτονές τους.

Το όνομα Anasazi σημαίνει «αρχαίοι άνθρωποι», αν και η λέξη Anasazi προέρχεται από τους Ναβάχο (Ναυαγοί) και τους Χόπι σημαίνει «οι πρόγονοι του εχθρού». Σήμερα οι Ναβάχο και οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών «Anasazi» που διαφέρουν σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο από τους γείτονές τους.

Τα σύμβολα και τα σχέδια των Anasazi

Πραγματοποίησαν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύασαν πήλινα αγγεία και κεραμικά παρόμοια με αυτά της ελληνικής γεωμετρικής περιόδου. Τα σύμβολα και τα σχέδια των Anasazi που είναι λαξευμένα σε πέτρες, τα κεραμικά τους σχέδια και ειδικά οι μύθοι τους που σώθηκαν από τους ιθαγενείς Hopi Χόπι, προσφέρουν φως σε πράγματα που για τους «ειδικούς» παραμένουν «άλυτα μυστήρια».

Πιο συγκεκριμένα, οι Ανασάζι Anasazi έχτισαν δρόμους πολλών χιλιομέτρων, γεωθερμικές κατοικίες, ναούς, πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων, λαβυρίνθους, επινόησαν κατασκευές άρδευσης, κλπ.

Ο μυστηριώδης πολιτισμός των Ανασάζι

Ο μυστηριώδης πολιτισμός των Ανασάζι αποδεικνύει την έντονη ελληνική παρουσία στην Βόρεια Αμερική.

Άγγλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι 200.000 ξύλινοι δοκοί που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές κατασκευές, είχαν μεταφερθεί από τα βουνά San Mateo και Chuska. Μέρη που απέχουν τουλάχιστον 100χλμ από την περιοχή που ζούσαν και το βάρος κάθε κορμού φτάνει τα 300 κιλά.

Πώς άραγε τα μετέφεραν όχι με την χρήση έστω μίας στοιχειώδους τεχνολογίας; (να σημειωθεί πως η συμβατική ιστορία αναφέρει πως οι Ανασάζι δεν διέθεταν ούτε άλογα, ούτε κάρα.

Η ύπαρξή τους αποτελεί ως σήμερα έναν «γόρδιο δεσμό» για την συμβατική ιστορία.

Ένα είναι σίγουρο: Ότι διέφεραν κατά πολύ από τους υπολοίπους Ιθαγενείς. Ζούσαν ανατολικά του Ρίο Γκράντε και η έκταση που καταλάμβαναν είναι μεγαλύτερη της Καλιφόρνιας. Η επίσημη ιστορία χρονολογεί την εμφάνισή τους το 100π.Χ. Ωστόσο μία μερίδα αρχαιολόγων αντιτάσσει το 6.000π.Χ.

Η πέτρα Γκρεϊβ Κρικ με ελληνική επιγραφή

Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα μας, όχι μόνο γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής αλλά είχαν δημιουργήσει σε αυτήν πλειάδα αποικιών, σύμφωνα και με μεγάλο αριθμό αρχαίων ελληνικών πηγών και όχι μόνο..

Έτσι στην Πέντρα Πιντάδα (ζωγραφιστή πέτρα) βρέθηκαν ελληνικά γράμματα και σχέδια με τόξα, σταυρούς, άμαξες, κυκλικούς χορούς, κλπ, των οποίων η τεχνοτροπία θυμίζει την αντίστοιχη των Ελλήνων το 3.000π.Χ.

Επίσης, άξιος αναφοράς και προβληματισμού είναι ο οικολογικός γεωθερμικός τρόπος συνολικής δόμησης που απαντά και στα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη.

Περί το 1500μ.Χ οι Ανασάζι εξαφανίστηκαν «μυστηριωδώς». Τυχαία η χρονική σύμπτωση της εξαφάνισής τους με την έλευση των εποίκων από την Δυτική Ευρώπη, οι οποίοι κατέσφαξαν τους Ιθαγενείς της περιοχής; Σήμερα στην εν λόγω περιοχή κατοικούν οι Χόπι. Μητριαρχική φυλή που ασχολείται κυρίως με την καλλιέργεια.

Οι συνήθειες και η τεχνοτροπία τους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εκεί ελληνική παρουσία. Τα ελληνικά ευρήματα στην περιοχή πολλά. Η πέτρα Γκρεϊβ Κρικ με ελληνική επιγραφή, 22 προϊστορικά οικοδομήματα με χαραγμένα ελληνικά γράμματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρ. Στόουν, το ελληνικό αμφιθέατρο στο Ντόβερ και οι Ηράκλειες στήλες! Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα οικοδομήματα τα «σάρωσε» το κράτος των Η.Π.Α., προκειμένου να σβήσει τα χνάρια της ιστορίας.

Η επίσημη μάλιστα ιστορία δεν δίνει καμία εξήγηση για την χρήση ελληνικών συμβόλων στην αμερικανική ήπειρο. Αντιθέτως αποκρύπτουν ακόμα και την εκστρατεία του Ηρακλή το 3.000 π.Χ.

Ακόμα και την τοποθέτηση αρχαιολόγων που βασιζόμενοι σε ευρήματα, κάνουν λόγο για ελληνική παρουσία στην Αμερική από το 9.600 π.Χ.!

Ο Πλούταρχος έχει αναφερθεί διεξοδικά στην Αμερική και στην ανακάλυψή της από τους αρχαίους Έλληνες, στο έργο του «Περί τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς σελήνης». Επομένως ο μύθος περί ανακάλυψης της Αμερικής πριν λίγους αιώνες καταρρέει…

Όχι μόνο ήταν γνωστή στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια αλλά έβριθε ελληνικής παρουσίας σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επιρροή της να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως τα στοιχεία που σας καταθέτουμε, ως ιστοσελίδα, κάποιες φορές έρχονται σε «σύγκρουση» με την συμβατική ιστορία που διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δεκάδες ενδείξεις που παρουσιάζουν μία διαφορετική πτυχή του παγκοσμίου πολιτισμού.

Η αλήθεια κατακτάτε μέσω επαλήθευσης-διασταύρωσης των στοιχείων και συνακόλουθης, περαιτέρω έρευνας.

Ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Honorre σημειώνει ότι «η γραφή των Μάγια είναι απολύτως πανομοιότυπη με τη Μινωική Γραμμική Α». Ένα βάζο που προέρχεται από την Κρήτη και ανακαλύφθηκε στο Bimini δημιουργεί ένα απροσδόκητο λεγόμενο «αίνιγμα». Οι χαλκοί άξονες διπλής όψης από την Κρήτη βρέθηκαν στο Ουάσιντον και το Οχάιο των Η.Π.Α. (Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά;).

Επιστρέφοντας στους Anasazi, συναντάμε τα γνωστά ελληνικά σύμβολα (σπειροειδής κυματιστός κύκλος, οφιδιανό μαίανδρο, μέδουσα κ.λπ.), τα οποία βρίσκονται παντού στήν (Εσπερία = η γη που βρίσκεται εκεί όπου δύει ο ήλιος). Καταλήγοντας, πρέπει να προσθέσουμε ότι συναντάμε πολλές ομοιότητες στους μύθους του Χόπι με τους αρχαίους Έλληνες.

Μιλάτε για φιλοσοφία ή μύθους; Δεν έχω διαβάσει ποτέ φιλόσοφο που γράφει για τέρατα …

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν λίγο πολύ το μήκος της περιφέρειας της γης – είχαν υπολογίσει με σχετική επιτυχία. Ήξεραν ότι η γη ήταν στρογγυλή ( ό Άτλαντας κρατούσε τήν γή στούς ώμους του καί η γή είχε τό σχήμα της μπάλας) και είχε υπολογίσει το μέγεθός της. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μύθου και φιλοσοφίας, οι Έλληνες προσπάθησαν να εξηγήσουν τον κόσμο μέσω της φιλοσοφίας, δεν πίστευαν ότι οι μύθοι τους ήταν αληθινοί.

Εδώ είναι πολλές ενδείξεις για την παρουσία των Ελλήνων στην αμερικανική ήπειρο στην αρχαιότητα.

Αρχαία κλασικά θέματα όπως το κεφάλι της Μέδουσας, ο Ηρακλής με το δέρμα του λιονταριού και το κλαμπ κ.λπ. που είναι συχνά ευρήματα από αρχαιολογικά αξιοθέατα του Περού και άλλων περιοχών, έβαλαν πολλούς ερευνητές σε σκέψεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή μιας αποστολής ομάδας από τα Εθνικά Πολυτεχνεία της Αθήνας στο Περού, προκειμένου να μελετήσει την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά.

Αυτά τα λίγα για τους Ανασάζι Anasazi. Εδώ θα διαβάσετε ιστορίες που δεν θα σας μάθουν ποτέ. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο για να πιστέψετε αυτά που γράφουμε. Όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν την πραγματικότητα..

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις πληροφορίες που μερικοί μου δώσατε, ευχαριστώ το περιοδικό Δαυλός, και το διαδίκτυο για τις ονομασίες.

Ευχαριστώ τον ΝΑΥΣΙΝΟΟ για το υπέροχο ντοκιμαντέρ που μιλάνε για τους ANASAZI, αξίζει να το δείτε. Φώτιος Τούμπανος

Φώτιος Τούμπανος

admin

Τοπικός οδηγός επιχειρηματικότητας Δήμου Θερμαϊκού