Orthopedic

Orthopedic
orthopedic-katrana

Orthopedic Ορθοπαιδικός Χειρουργός Βίβιαν Κατράνα Περαία Θεσσαλονίκη κακώσεις ισχίου γόνατος σπονδυλικής στήλης αθλητικές κακώσεις Ρομποτική Χειρουργική

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Orthopedic

Η Ορθοπαιδικός Χειρουργός Βίβιαν (Παρασκευή ) Κατράνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη . Αποφοίτησε με βαθμό απολυτηρίου ΑΡΙΣΤΑ απο το 1ο Λύκειο Χαριλάου κι εν συνεχεία απο το τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,όπου και εισήχθη κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών , ειδικεύτηκε στην Παιδοορθοπαιδική στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία κι ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία για πολλά χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία αρχικά ως ειδικευόμενη κι εν συνεχεία ως ειδικός Ορθοπαιδικός, σε πανεπιστημιακές κλινικές νοσοκομείων της Αγγλίας.  (East Kent Orthopaedic Rotation, Medway Μaritime Hospital, Cambridge Lea Hospital, Hammersmith hospitals NHS Trust , Royal Hospital of Bath, University Hospitals of Birmingham )

Εχει ολοκληρώσει επιτυχώς μετεκπαιδεύσεις /εξειδικεύσεις στο Λονδίνο και στο Κέιμπριτζ (post CCST Orth Fellowships ) αναγνωρισμένες στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ευρώπη,  στην αρθροσκόπηση ισχίου και γόνατος , στην ολική αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος ,στην επανορθωτική χειρουργική του ισχίου, στη μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική του γόνατος, στη σπονδυλική στήλη, στις αθλητικές κακώσεις ενηλίκων και παίδων . Εχει εξειδικευτεί κι ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την Αναγεννητική Ιατρική της Οστεοαρθρίτιδας και των χόνδρινων βλαβών των αρθρώσεων των άνω και κάτω άκρων , προκειμένου για την αποφυγή χειρουργείου καθώς και με τη Ρομποτική χειρουργική και την ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική των άνω και κάτω άκρων . Orthopedic . Ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση ειδικευόμενων αλλά και ειδικών Ορθοπαιδικών σε όλα τα νοσοκομεία της Αγγλίας όπου κι εργάσθηκε κι έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε συνέδρια του εξωτερικού καθώς και δημοσίευση άρθρων σε αναγνωρισμένα ανά τον κόσμο ιατρικά περιοδικά .
Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά και σε ικανοποιητικό επίπεδο ιταλικά κι ισπανικά.

2
Βίβιαν Κατράνα

Ορθοπαιδική Χειρουργική

Ορθοπαιδική είναι η ιατρική ειδικότητα που μελετά και θεραπεύει τις παθήσεις και τραυματικές κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος μετά των εξαρτημάτων του. Ο πλήρης όρος είναι Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία.

orthopedic

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
Θεραπεία Οσφυαλγἰας
Αυχεναλγίας
Αθλητικών και μυοσκελετικών κακώσεων ενηλίκων και παίδων
Οστεοαρθρίτιδας γονάτων , ισχίων , ώμου.
Οστεοπόρωσης
Βλαισού δακτύλου (κότσι) ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ
Τενοντίτιδας/ Επικονδυλίτιδας.
Καρπιαίου σωλήνα /Συνδρὀμου de Quervain.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ (MIS SURGERY) ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΙΩΝ /ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ ( FAST TRACK SURGERY)